Acasa Cultura-ReligieCultura Iurie Darie: stare stabilă după operaţia la creier

Iurie Darie: stare stabilă după operaţia la creier

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Operaţia de luni de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” pentru a-i scoate actorului Iurie Darie lichidul din zona creierului a decurs bine, starea postoperatorie a acestuia fiind staiblă.

Iurie Darie (foto: monitorulexpres.ro)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Badgadasar-Arseni” din Bucureşti, Florian Bica, a declarat pentru Mediafax că „intervenţia chirugicală a decurs bine”, iar starea actorului după ce s-a trezit din anestezie este una stabilă. Conform declaraţiei acestuia, intervenţia chirurgicală care a durat aproape o oră, a constat în „montarea unui sistem de drenaj ventriculo-peritoneal ce va ajuta la eliberarea lichidului în plus care se acumulează în zona creierului”, astfel „un capăt al sistemului a fost montat la ventriculul cranian, iar lichidul acumulat în exces se scurge în peritoneu”.

Operaţia de luni, 21 mai, ar fi trebuit să aibe loc cu 5 zile în urmp, pe 16 mai, însă din cauza unei infecţii urinare a actorului, acum în vârstă de 83 de ani, aceasta intervenţie a trebuit să fie amânată.

De-a lungul carierei sale, Iurie Darie a interpretat roluri în peste 40 de producţii cinematografice a câtorva din cei mai mari regizori români ai secolului, dar şi în piese de teatru care au rămas memorabile pentru spectatori precum „Troilus şi Cressida”, „Umbra” şi „Pălăria”. Această carieră remarcabilă i-a adus lui Iurie Darie în luna martie a anului acesta, premiul Gopo pentru întreaga carieră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult