Acasa Cultura-ReligieCultura Jaf armat la Muzeul Antic din Olympia

Jaf armat la Muzeul Antic din Olympia

scris de Doru Dragomir
6 afisari

Doi atacatori mascati si inarmati au furat zeci de artefacte, dupa ce au legat paznicul muzeului din Olimp.

In dimineata zilei de vineri, dupa ce l-au pus la pamant pe paznic, cei doi hoti au spart vitrinele si au plecat cu 68 de piese antice din ceramica si bronz. Politia a blocat drumurile din zona in speranta ca ii va gasi pe cei doi talhari ce au purtat in timpul jafului masti de schi.

Efthimiios Kotzias, primarul localitatii, a precizat ca bunurile furate erau de o valoare „nemasurabila.” Pavlos Geroulanos, ministrul culturii, a demisionat la aflarea vestii in aceasta dimineata.

Orasul in care au luat nastere jocurile olimpice este gazda a doua mari muzee, Muzeul de Arheologie din Olympia, care contine cateva din cele mai valoaroase comori grecesti de la templele din Olimpul Antic si un muzeu municipal mai putin cunoscut.

Aceasta nu a fost singura tentativa de furt din muzeele grecesti din acest an. In ianuarie a avut loc un jaf la Galeria Nationala din centrul Atenei, iar hotii au plecat cu opere de arta apartinand lui Pablo Picasso si Piet Mondrian. Talharii de la Galeria Nationala nu au fost prinsi si arestati nici pana in ziua de azi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult