Acasa Cultura-ReligieCultura Jean Dujardin, Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Jean Dujardin, Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

scris de L.M.
1 afisari

Jean Dujardin (‘The Artist’) a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal.

Jean Dujardin - Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Jean Dujardin a devenit astfel primul actor francez care a primit un premiu Oscar, din istoria acestor premii ce a început în 1927.  Actorul francez era considerat mare favorit al acestei categorii la care au mai fost nominalizaţi George Clooney (‘The Descendants’), Gary Oldman (‘Tinker Tailor Soldier Spy’), Brad Pitt (‘Moneyball’), mexicanul Demian Bichir (‘A Better Life’).

Filmul ‘The Artist’ şi-a confirmat statutul de favorit şi a câştigat 5 Oscaruri, printre care şi cele extrem de importante de la categoriile cel mai bun film, cel mai bun actor şi regie, devenind singurul film mut care se impune la premiile Oscar după prima gală organizată în urmă cu 83 de ani.

Actorul Jean Dujardin din ‘The Artist’ a devenit astfel şi primul actor francez care a primit prestigiosul premiu al Academiei americane de Film.

Oscarul pentru cea mai bună actriţă a fost câştigat de Meryl Streep pentru rolul din ‘The Iron Lady’, în timp ce Octavia Spencer a câştigat Oscarul pentru rol secundar feminin cu filmul ‘The Help’, în timp ce Christopher Plummer l-a câştigat la 82 de ani pe cel pentru cel mai bun actor în rol secundar, devenind şi cel mai în vârstă actor care a primit vreodată acest premiu.

Filmul ‘The Actor’ este cea de-a doua producţie mută după ‘Wings’, un film despre Primul Război Mondial, care câştigă un Oscar pentru cel mai bun film. ”Wings’ a câştigat acest premiu în 1929, la prima ediţie Oscar. ‘Sunt cel mai fericit regizor din lume’, a exclamat Michel Havanavicius, care le-a mulţumit echipelor de filmare, actorilor, dar şi vedetei canice Uggie, care a fost pe scenă în momentul primirii premiului pentru cel mai bun film.  ‘The Artist’ a mai obţinut două premii Oscar, unul pentru coloană sonoră şi celălalt pentru regie artistică.
Filmul ‘Hugo’ semnat de Martin Scorsese a câştigat de asemenea 5 Oscaruri, însă toate la categorii tehnice.
Meryl Streep a câştigat primul său premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă după o pauză de 29 de ani când primea premiul pentru rolul din ‘Sophie’s Choice’. De atunci, Meryl Streep a pierdut de 12 ori la rând la categoria cea mai bună actriţă. Ea a mai câştigat un Oscar pentru rol secundar în 1979 cu filmul ‘Kramer vs. Kramer.’ Meryl Streep deţine şi recordul unei cariere cu cele mai multe nominalizări – 17 pentru Oscar, premiu pe care l-a câştigat de 3 ori.

Pe de altă parte, Streep a pătruns în această seară şi în cercul select al actorilor de trei ori laureaţi ai premiilor Oscar alături de Jack Nicholson, Ingrid Bergman şi Walter Brennan. La 82 de ani Christopher Plummer a devenit cel mai bătrân actor laureat al premiului Oscar, cu rolul din ‘Beginners’ care i-a adus mult râvnita statuetă la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Draga mea, eşti doar cu doi ani mai mare decât mine‘, i s-a adresat legendarul actor statuetei în momentul în care a primit-o. ‘Unde ai fost toată viaţa mea? Trebuie însă să mă confesez vouă. Cum am ieşit din pântecele mamei mele, am şi început să-mi repet discursul pentru Oscar‘, s-a adresat el audienţei. Înaintea lui Plummer, decanul de vârstă al Oscarurilor era actriţa Jessica Tandy, care a primit premiul la vârsta de 80 de ani pentru rolul din filmul ‘Driving Miss Daisy’.

Octavia Spencer a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin cu filmul ‘The Help’ în care joacă rolul unei menajere afroamericane încăpăţânate care îşi cere drepturile de la angajatorii săi albi, în anii ’60, în Mississippi. ‘Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat întâlnire cu cel mai sexy bărbat de aici’, a declarat ea strângând în mâini statueta Oscar pe care a primit-o din partea laureatului de anul trecut, Christian Bale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult