Acasa Cultura-ReligieCultura Jennifer Egan a luat Premiul Pulitzer pentru literatură

Jennifer Egan a luat Premiul Pulitzer pentru literatură

scris de A.P.
4 afisari

Inventivul roman semnat de Jennifer Egan, „A Visit from the Goon Squad”, având ca temă centrală trecerea timpului, i-a adus autoarei prestigiosul premiu Pulitzer pentru literatură de ficţiune.

Jennifer Egan a castigat premiul Pulitzer pentru roman de fictiune

foto: Agerpres

Jennifer Egan, 48 de ani, a primit critici favorabile pentru lucrările sale neconvenţionale în care abordează problema crizei identitare moderne. Printre romanele sale se numără şi „The Invisible Circus”, „Look at Me” sau „The Keep”.

La începutul acestui an, Jennifer Egan a mai câştigat cu acelaşi roman şi premiul National Book Critics Circle.

„Acest roman prezintă cât de neaşteptate şi de şocante pot fi schimbările din viaţă”, a declarat autoarea intervievată prin telefon. Ea a mai adăugat că a fost inspirată de celebra serie de romane a lui Marcel Proust, „În căutarea timpului pierdut”, informează Agerpres.

Premiul a fost stabilit prin testament de Joseph Pulitzer (1847-1911), un editor de succes de ziare şi care a menţinut în timpul vieţii o mare rivalitate cu editorul şi magnatul de presă William Randolph Hearst (1863-1951). Este atribuit de asemenea pentru literatură, muzică, poezie, teatru şi istorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult