Acasa Cultura-ReligieCultura Jim Morrison, gratiat dupa 41 de ani!

Jim Morrison, gratiat dupa 41 de ani!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Autorităţile din Florida l-au graţiat joi postum pe celebrul muzician Jim Morrison, solistul vocal şi liderul formaţiei rock psihedelice The Doors, care fusese acuzat de acte indecente în 1969, potrivit  Reuters.


Incidentul care a dus la condamnarea sa a avut loc în 1 martie 1969, când Morrison şi trupa sa susţineau un concert la Miami. Potrivit procurorilor, aflat în stare avansată de ebrietate, Morrison s-a dezbrăcat de cămaşă şi a început să simuleze actul sexual, recurgând la un limbaj obscen. A fost condamnat şase luni de închisoare. Muzicianul a respins acuzaţiile şi a făcut recurs, dar instanţa nu a mai reuşit să rejudece cazul întrucât Morrison a murit în 1971, la Paris, la numai 27 de ani, în circumstanţe rămase neclare.

Decizia graţierii postume a cântăreţului a fost adoptată la o şedinţă a Comisiei de graţieri din Florida, în frunte cu guvernatorul statului Charlie Crist. Comisia s-a întrunit la o zi după ziua de naştere a muzicianului, care ar fi împlinit în 8 decembrie 67 de ani. Cu toate acestea, văduva lui Morrison, Patricia Kennealy, a spus că soţul său ar fi refuzat o graţiere în asemenea circumstanţe.

‘Ar fi respins dezgustat şi cu dispreţ ideea însăşi.El ar fi perceput acest lucru ca pe o nouă încercare patetică a statului de a se folosi de numele său în scopuri populiste ieftine’, a scris ea într-o scrisoare adresată guvernatorului statului Florida.

{youtube}ws4iiirI9i4{/youtube}

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult