Acasa Cultura-ReligieCultura J.K. Rowling a declarat că ar putea să-l reînvie pe Harry Potter

J.K. Rowling a declarat că ar putea să-l reînvie pe Harry Potter

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Aş putea scrie cu siguranţă un al optulea, al nouălea şi un al zecelea volum”, a declarat J.K. Rowling, autoarea seriei “Harry Potter”, într-un interviu de o oră cu prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey, difuzat vineri de canalul american ABC, transmite Agerpres.


„Nu trebuie niciodată să spui niciodată. Nu cred că se va întâmpla. Simt că s-a încheiat dar nu se ştie niciodată”, a adăugat ea. „La sfârşit a fost teribil. Ca o rupere. Chiar dacă ştiam că asta se va întâmpla – noi toţi ştim că oamenii la care ţinem sunt muritori – nu ne putem pregăti pentru asta. Am fost într-o stare de şoc”, a povestit celebra scriitoare J.K. Rowling care a încheiat seria „Harry Potter” cu un al şaptelea volum, în 2007.

Cele şapte volume din saga „Potter” au fost vândute în peste 400 milioane de exemplare în peste 200 de ţări. Filmele realizate după „Harry Potter” au încasat peste 5,3 miliarde de dolari în întreaga lume, un record.

0 comentariu

Rasputin 10-06-2010 - 16:48

…are un ciclu de aproximativ 11 ani, între perioadele de activitate maximă.
Ani cu activitate maximă au fost 1979, 1990, 2001.

Perioada de minim este la mijlocul acestui ciclu şi durează cu variatii, 1-2 ani.

Problema a fost, că activitatea minimă care a început în 2006 sa prelungit foarte mult, pînă in 2010.

Activitatea maximă se observă prin apariţia de pete solare în numar mare (de la cîteva zeci pînă la peste 250) şi producerea de furtuni electromagnetice.
În perioada de minim, petele dispar aproape de tot, (chiar complect cum a fost în această perioadă) nu se produc furtuni electromagnetice.

Perioadele de minim se mai numesc şi perioade de soare calm.

Activitatea solară la perioade de maxim, înafară de efectele prezentate în material, are efecte asupra pămîntului şi în ceeace priveşte fenomenele meteorologice la scară planetară.

Prognozele privind activitatea maximă spun că în acerst ciclu, nu va fi atins punctul maxim din 2001.

Anul cu pete solare foarte multe (~300) si furtuni electromagnetice extrem de violente a fost 1957.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult