Acasa Cultura-ReligieCultura Keith Haring şi graffiti de la Google

Keith Haring şi graffiti de la Google

scris de C.P.
7 afisari

Keith Haring s-a nascut in Reading, Pennsylvania. Google ii dedica pe data de 4 mai un Doodle deosebit cu ocazia aniversarii a 54 de ani de la nastere. Google Doodle i-a dedicat  lui Keith Haring  un graffiti din colectia Fundatiei Keith Haring.

Keith Haring  si graffiti de la Google

Keith Haring si graffiti de la Google

Pictorul Keith Haring, in memoria caruia Madonna a participat la un concert de binefacere si a donat banii unei fundatii anti-SIDA, a abordat stilul graffiti inspirat fiind de tumultoasa viata din New York.

Lucrarile lui Keith Haring povestesc imagini simple de oameni, animale sau figurine dansand, unele chiar dure prin rigiditatea lor. Anumite opere ale lui Keith Haring ilustreaza animale si oameni chinuiti, oameni deformati, sau scene in care personajul principal este supus torturii unei societati posedate de demoni.

Keith Haring a devenit interesat de contururile groase, caracteristice artei graffiti, realizand astfel de creatii in metrourile americane si imprietenindu-se cu asa-numitul „copil” al acestei arte: Jean-Michel Basquiat. In anul 1979, Keith Haring decupeaza titluri din ziare pentru a le reasambla, creand titluri false, precum „Regan ucis de un politist erou”, apoi le-a imprastiat pe pereții si panourile publicitare ale orasului. Desenele bizare, dar pline de energie, ale lui Haring au fost aplicate pe o gama larga de produse, de la tricouri pana la un balon, in anul 1989. Miscarii graffiti i s-au dedicat si alti artisti americani, cum ar fi Aaron Siskind (1903-1991), Cy Twombly (n.1928), Raymond Saunders (n.1934) si Julian Schnabel (n.1951). in anul 1996, Schnabel a regizat filmul, intitulat sugestiv, „Basquiat”, in care prezinta viata celui de care se leaga arta graffiti ca expresie urbana a New York-ului anilor ’70.

Keith Haring a murit pe 16 februarie 1990 de SIDA. Ca o celebrare a vietii sale, Madonna a participat la un concert de binefacere pentru bolnavii de SIDA in memoria lui Haring. Toti banii i-a donat pentru bolnavii de SIDA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult