Acasa Cultura-ReligieCultura Kino+ te invită la film. Premiere cinematografice ruseşti pe marele ecran

Kino+ te invită la film. Premiere cinematografice ruseşti pe marele ecran

scris de Alin Burtescu
2 afisari

Kino+, festivalul premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din România, se va desfăşura în perioada aprilie – august 2011 în Bucureşti şi în 13 judeţe din ţară.

festivalul kino+Evenimentul este structurat pe trei etape:

Concurs de subtitrări – participă studenţi care studiază limba rusă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti;

– Creaţii cinematografice în premieră pe marele ecran din Capitală – publicul bucureştean va avea acces gratuit la filme ruseşti traduse pentru prima oară în limba română;

Caravana filmului rus – promovarea peliculelor ruseşti în 13 judeţe din ţară.

Startul Kino+ va fi dat sâmbătă, 9 aprilie, începând cu orele 12.00, în sala de festivităţi a Casei Universitarilor din Bucureşti (str. Dionisie Lupu, nr. 34, sector 1).

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai Rectoratului Universităţii din Bucureşti, ai Decanatului Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, ai Catedrei de Filologie Rusă, ai Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, ai Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, studenţi şi pasionaţi de cultură rusă.

Întâlnirea va aduce o perspectivă unică asupra traducerii de film cu ajutorul profesorilor de la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii din Bucureşti şi al invitatului special, actorul Vlad Ivanov.

Premiera în România a filmului de scurt-metraj ”Competiţia de dame şi domino”, producţie a concernului cinematografic Mosfilm în regia lui Aleksandr Gornovski, va încheia reuniunea, anticipând seria de premiere ce vor rula, în cadrul celei de-a doua şi a treia etape ale Kino+.

Mai multe informaţii, inclusiv programul, le găsiţi pe siteul dedicat Kino+.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult