Acasa Cultura-ReligieCultura “La source des femmes” şi “Loverboy”, la Festivalul de Film de la Cannes

“La source des femmes” şi “Loverboy”, la Festivalul de Film de la Cannes

scris de R. C.P.
4 afisari

Lungmetrajul „La source des femmes”, de Radu Mihăileanu, va fi prezentat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Filmul Loverboy a fost selectat la Festivalul de la Cannes

foto: ofcorso.ro

Acţiunea filmului „La Source de Femmes” se desfăşoară într-un sat izolat, unde femeile îşi ameninţă bărbaţii că nu vor mai face sex cu ei dacă nu le aduc apă de la singura fântână din zonă, situată pe un deal îndepărtat.

La Source des Femmes”, are un buget de 8,8 milioane de dolari şi este coprodus de EuropaCorp, compania lui Luc Besson, Elzevir Films şi de regizorul român, informează Mediafax.

Scenariul filmului este scris de Radu Mihăileanu, împreună cu Alain-Michel Blanc, alături de care regizorul român a lucrat la filmul „Concertul”.

Născut pe 23 aprilie 1958, la Bucureşti, Radu Mihăileanu este fiul unui jurnalist evreu, Mordechaï Buchman, care, după ce a evadat din lagărul de concentrare unde fusese deportat de nazişti, şi-a schimbat identitatea. Sub noul nume, de Ion Mihăileanu, el va scrie scenariul primului film al lui Lucian Pintilie, „Duminică la ora şase”, din 1965.

Lungmetrajul „Loverboy„, de Cătălin Mitulescu, a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11 – 22 mai).

Filmul, care îi are în rolurile principale pe Ada Condeescu şi George Piştereanu, spune povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani din Hârşova, care cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le plasează mai departe unei reţele din Constanţa.  Pentru poliţiştii de la combaterea crimei organizate, această tehnică de racolare se numeşte „metoda prin îndrăgostire”, iar cei ce o practică sunt numiţi „loverboys„.

Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în 2006, cu lungmetrajul „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”. Filmul a câştigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină (Dorotheea Petre) la Festivalul de la Cannes, în 2006.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult