Acasa Cultura-ReligieCultura Laureații premiilor Globurile de Aur 2016

Laureații premiilor Globurile de Aur 2016

scris de D.P.
21 afisari

Asociația presei străine de la Hollywood a desemnat duminică seara laureații premiilor Globurile de Aur 2016, cele mai râvnite premii ale cinematografiei mondiale după Oscaruri, în cadrul unei ceremonii desfășurate cu fast la Los Angeles.

golden-globes-2016-winners-list-Marele câștigător al serii poate fi considerat filmul „The Revenant”, premiat la trei categorii — pentru cel mai bun film, regie (Alejandro Gonzales Inarritu) și actor în rol principal (Leonardo DiCaprio). De asemenea, producția „The Martian” a primit două Globuri de Aur la categoriile cea mai bună comedie sau musical și respectiv cel mai bun actor într-o comedie (Matt Damon).

Filmul „The Revenant” spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu, iar în rolurile principale pot fi urmăriți Leonardo DiCaprio și Tom Hardy.

Cu trei premii, acest film poate fi considerat marele câștigător al galei, după ce le-a adus câte un Glob de Aur și regizorului Alejandro Gonzales Inarritu, dar și lui Leonardo DiCaprio.

Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat un Glob de Aur cu producția „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, iar Leonardi DiCaprio se află la cel de-al treilea Golden Globe al carierei, după cele câștigate cu filmele „The Aviator” (2004) și respectiv The Wolf of Wall Street (2013).

Prezentăm în continuare câștigătorii la cele mai importante categorii, atât din cinematografie cât și din rândul producțiilor de televiziune: 

Cel mai bun film dramatic: „The Revenant”

Cea mai bună comedie sau musical: „The Martian”

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Leonardo DiCaprio („The Revenant”)

Cel mai bun actor într-o comedie: Matt Damon („The Martian”).

Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Brie Larson („Room”).

Cea mai bună actriță într-o comedie: Jennifer Lawrence („Joy”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Sylvester Stallone („Creed”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Kate Winslet („Steve Jobs”)

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzales Inarritu („The Revenant”)

Cel mai bun film străin: „Son of Saul” (Ungaria)

Cel mai bun film de desene animate: „Inside Out”.

Televiziune:

Cel mai bun serial dramatic: „Mr Robot”.

Cel mai bun actor într-un serial dramatic: Jon Hamm („Mad Men”).

Cea mai bună actriță într-un serial dramatic: Taraji P. Henson („Empire”)

Cel mai bun serial de comedie: „Mozart in the Jungle”.

Cel mai bun actor într-un serial comic: Gael Garcia Bernal („Mozart in the Jungle”).

Cea mai bună actriță într-un serial de comedie: Rachel Bloom („Crazy Ex-Girlfriend”).

Globurile de Aur recompensează creații din cinematografie și televiziune, separând comediile de drame. Anul trecut au triumfat „Boyhood” (Cea mai bună dramă) și „The Grand Budapest Hotel” (Cea mai bună comedie).
A 73-a ediție a Globurilor de Aur a fost prezentată de actorul Ricky Gervais.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult