Acasa Cultura-ReligieCultura Laureații Târgului de carte Gaudeamus 2014

Laureații Târgului de carte Gaudeamus 2014

scris de Z.V.
2 afisari

Trofeele Gaudeamus 2014 pentru edituri au fost câştigate de Humanitas (locul I), Rao (locul al II-lea) şi Polirom (locul al III-lea), volumul autobiografic „Pas cu Pas”, de Klaus Iohannis, fiind cea mai râvnită carte.

Laureații Târgului de carte Gaudeamus 2014 (foto:ziarulmetropolis.ro)

Laureații Târgului de carte Gaudeamus 2014 (foto:ziarulmetropolis.ro)

Într-o ceremonie care a avut loc duminică, 23 noiembrie, când s-a încheiat şi cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, a fost acordat şi premiul de excelenţă, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Radio România editurii Trei, pentru pentru succesul construirii unui program editorial în jurul psihologiei şi psihanalizei, extins apoi, prin alte titluri şi prin cărţile publicate de Pandora M, editură afiliată, către literatură şi către alte domenii, cu vocaţie „generalistă”, informează organizatorii într-un comunicat remis de mediafax.

Trofeele presei pe secţiunile publicaţii, TV, online şi agenţii de presă au fost câştigate de cotidianul Adevărul, postul Pro TV, site-ul HotNews.ro, respectiv agenţia naţională de presă Agerpres . Trofeul pentru secţiunea radio nu a fost acordat, întrucât posturile Radio România, frecvent indicate drept surse de informaţii despre eveniment, nu pot intra în această competiţie, dat fiind statutul de organizator al instituţiei. Totodată, premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în semn de apreciere pentru constanţa şi pentru standardele înalte la care instituţia s-a prezentat şi în acest an la Gaudeamus, iar premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian”, decernat pentru doi traducători, din limba română într-o limbă străină şi dintr-o limbă străină în limba română, le-a fost acordat la această ediţie lui Virgil Stanciu, pentru traducerea din limba engleză a romanului „Preaiubita”, de Tony Morrison (Editura Art), şi Letiţiei Ilea, pentru traducerea în limba franceză a volumului de versuri „Melci aborigeni/ Escargots aborigènes”, de Ioan Pintea (Editura Charmides). Radio România a acordat un premiu de excelenţă pentru traducere Antoanetei Ralian, cu prilejul traducerii cu numărul 120 – romanul „Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde, publicat la editura Humanitas.

Ceremonia de premiere Gaudeamus a fost precedată de prezentarea Listei Goncourt – Alegerea Studenţilor Români, un eveniment organizat de Institutul Francez. Volumul câştigător, anunţat de Denisa Comănescu, preşedintele juriului, a fost „Meursault, contre-enquête”, de Kamel Daoud. Invitatul de onoare al ediţiei din 2014 a Gaudeamus fost Federaţia Rusă, iar partener privilegiat a fost, şi în acest an, GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România. Preşedintele de onoare al ediţiei, amfitrionul Târgului Internaţional Gaudeamus 2014, a fost Benoît Rutten, preşedinte GADIF, delegat Valonia – Bruxelles în România.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2014 s-a desfăşurat în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central (A) al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul XXI, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România. Numărul vizitatorilor în cele cinci zile ale Târgului Internaţional Gaudeamus, desfăşurat în perioada 19 – 23 noiembrie, la Romexpo în Bucureşti, a fost de aproximativ 117.000, faţă de 115.000 la ediţia din 2013, stabilindu-se astfel un nou record în istoria evenimentului, informează organizatorii. Un alt record stabilit la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, care s-a desfăşurat în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Capitală, a fost numărul de evenimente la care publicul a participat – 750.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult