Acasa Cultura-ReligieCultura Legături. Obiecte în relaţie şi context la Muzeul Ţăranului Român

Legături. Obiecte în relaţie şi context la Muzeul Ţăranului Român

scris de C.P.
9 afisari

Sâmbătă, de la 3 la 5 după-amiaza, la Sala Irina Nicolau sunteţi invitaţi la două ore de film documentar din arhiva de imagine a Muzeului Ţăranului Român.

afis Legaturi 3 mic netFilmele selectate sunt:

@ Anul nou al Ursului

@ Un film despre urşi reali şi dansul lor – 21 min.

@ Boşco

@ Un film despre muzeul din Pătârlagele al profesorului Cucu – 11 min.

@O strada oarecare din Bucureşti

Trilogia lui Angus Macqueen, pe care sunteţi de asemenea s-o urmăriţi, urmăreşte destinul a trei familii de români, a căror viaţă e marcată de realităţile emigrării. Satul Budeşti din Maramureş reprezintă o lume a trecutului, cu căruţe trase de cai şi cu oameni care trăiesc în vechile lor credinţe. Tinerii din sat, care nu văd nimic romantic într-o asemenea existenţă, şi-au îndreptat privirile către Occident. La Budeşti, fiecare familie are pe cineva plecat ilegal la muncă în străinătate.

Filmul a fost pus la dispoziţia MŢR, spre vizionare în scopuri didactice, de către Departamentul de Antropologie al University College London.

Proiecţia este parte a unui proiect de expoziţie intitulat: „Legături. Obiecte în relaţie şi context” în care este vorba despre trecutul Muzeului de la Şosea, despre urmele şi rămăşiţele păstrate sub formă de obiecte şi de imagini în depozitele sale. Obiectele selectate vorbesc în mai multe feluri despre trecut şi ţărani adică despre cum fiecare epocă alege să reprezinte şi să se raporteze la ţărani.

Pentru acest proiect de expoziţie, MŢR a scos din depozite şi arhive peste 100 de obiecte care sunt semnul unui moment istoric sau sunt pur şi simplu încărcate de poveştile timpului lor.

Haideţi la film şi la magneţi, este invitaţia MŢR!

Sâmbătă, 4 iunie 2011, de la 3 la 5 după-amiaza, la sala Irina Nicolau.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 12 iunie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea la expoziţie şi la filme este liberă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult