Acasa Cultura-ReligieCultura Legea impotriva sudalmelor pe internet incalca libertatea de exprimare

Legea impotriva sudalmelor pe internet incalca libertatea de exprimare

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Reporteri fara frontiere si ActiveWatch ii solicita deputatului PSD Lia Olguta Vasilescu sa renunte la proiectul de lege prin care sa se interzica orice comentarii injurioase postate pe site-urile media si care sa limiteze accesul utilizatorilor cu limbaj abuziv pe anumite site-uri si forumuri.

“Consideram ca o astfel de masura pune in pericol libertatea de exprimare, iar un eventual proiect legislativ pe aceasta tema este o solutie care afecteaza libertatea autoreglementarii site-urilor si forumurilor”, se arata in scrisoarea deschisa semnata de Jean-François Julliard, Reporteri fara Frontiere, si Liana Ganea, ActiveWatch. “O astfel de lege a fost adoptata de curand in Iordania, stat care nu are un istoric bun in respectarea drepturilor omului. O legislatie restrictiva a Internetului exista si in Turcia, tara a carei aderare la Uniunea Europeana este intarziata, in mare parte din cauza incalcarilor drepturilor omului”, i se da peste nas pesedistei in scrisoare, care a invocat legislatia internationala in materie, fara sa stie ce spune.
Reprezentantii celor doua organizatii amintesc: “Curtea Europeana a Drepturilor Omului, un reper incontestabil pentru libertatea de exprimare, a dat castig de cauza in numeroase situatii jurnalistilor care au folosit un limbaj socant, exagerat sau injurios. De multe ori, libertatea de exprimare a avut intaietate in raport cu argumentele celor care s-au declarat lezati. Acelasi principiu este aplicat si de Curtea Suprema a Statelor Unite ale Americii”.
“In calitatea sa de membru al Uniunii Europene, Romaniei are datoria sa incurajeze un mediu virtual liber si independent, care sa nu se supuna unor reguli contrare libertatilor pe care le promoveaza. Este esential atat sprijinul parlamentarilor europeni, cat si al celor nationali, pentru apararea viitorului Internetului si a credibilitatii promovarii drepturilor fundamentale ale omului de catre Europa”, i se mai transmite deputatului PSD .

 

 

 

 

Lia Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu isi doreste ca cetateanul suparat sa nu mai scrie injuraturi si obscenitati aiurea pe internet, ea promitand un proiect de lege in acest sens. Desi, textul initiativei nu a fost prezentat, pesedista promite ca intr-o luna proiectul va fi supus dezbaterii publice, dupa care va urma procedura adoptarii, urmand sa intre in vigoare cel tarziu la inceputul anului viitor.

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu si-a anuntat cu cateva zile in urma intentia de a interzice printr-o lege ca cetateanul suparat sa mai scrie injuraturi si obscenitati pe internet. Desi, textul initiativei nu a fost prezentat, pesedista a promis ca intr-o luna proiectul va fi supus dezbaterii publice, dupa care va urma procedura adoptarii, urmand sa intre in vigoare cel tarziu la inceputul anului viitor.

0 comentariu

Cucurigu 09-06-2010 - 11:20

Unguri-s foarte violenti, agersivi, exista milioane de dovezi, VAI DE TINE EUROPA!!!!!HUOOOOO!!!!!!!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult