Acasa Cultura-ReligieCultura Luptă strânsă pentru câștigarea Eurovision 2021

Luptă strânsă pentru câștigarea Eurovision 2021

scris de Misu Andrei
232 Afisari

Finala concursului Eurovision 2021 va avea loc pe 22 mai, la Rotterdam. Țara noastră va fi reprezentată de Roxen, dar ea va trebui să treacă de semifinale pentru a ajunge în lupta pentru câștigarea marelui premiu.

Până în acest moment, în finală sunt prezente Olanda, Marea Britanie, Spania, Italia, Germania și Franța. Restul țărilor vor fi nevoite să treacă de semifinale.

Roxen, reprezentanta României, va concura pe poziția a 13-a în semifinala 1, cu melodia Amnesia. Rivalele sale vor fi Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croația, Belgia, Israel, Azerbaidjan, Ucraina și Malta. Belarus era inițial și ea prezentă în această semifinală, dar a fost exclusă după ce a încălcat regulamentul.

Vor putea vota locuitorii acestor țări, plus cei din Germania, Italia și Olanda. Primele 10 clasate vor ajunge în finală.

În cealaltă semifinală vor concura San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveția și Danemarca. Armenia era și ea înscrisă, dar s-a retras din cauza crizei sociale și politice din țară.

Luptă strânsă pentru marele trofeu

La Netbet pariuri sunt disponibile deja cotele pentru câștigarea Eurovision, iar lupta se anunță a fi strânsă. Cu prima șansă pornește Malta (cota 4.00), urmată de Franța (cota 5.00), Elveția (cota 5.50), Italia (cota 7.00), Bulgaria (cota 12.00) și Suedia (cota 13.00). România are abia șansă a 13-a, cu cota 31.00

Malta, principala favorită la Eurovision 2021, va fi reprezentată de cântăreața Destiny, cu melodia Je me casse. Destiny Chukunyere a câștigat Eurovision Junior în 2015, iar la ediția din 2019 a făcut backing vocal pentru Michela Pace.

Franța, a doua favorită, va fi reprezentată de Barbara Pravi, cu melodia Voila. Apoi, Elveția, cotată cu șansa a treia, îl trimite la Rotterdam pe Gjon’s Tears, un artist care va interpreta melodia în limba franceză Tout l’Univers. În fine, Italia trimite o trupă rock, Maneskin, care va cânta melodia Zitti e Buoni.

Roxen va reprezenta România

Spre deosebire de anii precedenți, România a schimbat formatul de calificare la Eurovision. În urma unui parteneriat între TVR și Global Records s-a stabilit ca Roxen să fie reprezentanta României. Astfel, la Selecția Națională juriul a decis doar care va fi melodia cu care Roxen va merge la Eurovision.

Așadar, la ediția din 2021 Roxen va reprezenta România cu melodia Amnesia, după ce în 2020 ar fi trebuit să meargă cu Alcohol You, însă ediția a fost amânată.

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa Amnesia este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, a spus Roxen despre melodia Amnesia, potrivit News.ro.

Sunt așteptări ridicate de la Roxen, în condițiile în care România nu a reușit să ajungă în finală la edițiile din 2018 și 2019, când a fost reprezentată de The Humans și Ester Peony.

Cel mai bun rezultat din istoria participărilor la Eurovision este locul 3, pe care au ajuns Luminița Anghel și Sistem în 2005, respectiv Paula Seling și Ovi în 2010. În aceste condiții, primul pas ce trebuie făcut de Roxen este calificarea în finala Eurovision 2021.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS