Acasa Cultura-ReligieCultura Lupte cu gladiatori la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Lupte cu gladiatori la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

scris de B.C.R
66 afisari

Turiştii care vor vizita duminică situl istoric Ulpia Traiana Sarmizegetusa, din comuna hunedoreană Sarmizegetusa, vor putea vedea reconstituirea unor lupte cu gladiatori, ca în perioada Imperiului Roman, evenimentul fiind prilejuit de Ziua Porţilor Deschise în fosta capitală a Daciei Romane.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

‘Scopul principal al acestei acţiuni este promovarea în rândul turiştilor, şi nu numai, a monumentelor antice aflate în zonă, precum şi a activităţilor de cercetare arheologică desfăşurate în acest sit istoric de către specialişti, activităţi finanţate de Ministerul Culturii’, a declarat marţi directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva, Liliana Ţolaş.

Ziua Porţilor Deschise în fosta capitală a Daciei Romane se va desfăşura între orele 10,00-16,00 şi va include mai multe acţiuni în care vor fi implicaţi membrii colectivului ştiinţific al şantierului arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
Astfel, turiştii vor putea vizita şantierul arheologic şi vor primi informaţii despre monumentele istorice din perimetrul fostei capitale romane, de la membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna. Cei interesaţi vor afla amănunte interesante despre metodele de cercetare şi felul în care se realizează interpretarea datelor arheologice.

Între orele 14,00 şi 16,00, în amfiteatrul roman va avea loc un spectacol de lupte cu gladiatori, care va fi susţinut de asociaţia clujeană de reconstituiri istorice, Virtus Antiqua. ‘Întreaga manifestare este dedicată memoriei celui care a fost Dorin Alicu, cercetător la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, care s-a stins fulgerător din viaţă în ziua de 27 iulie 2013. Viaţa şi cariera sa au fost dăruite arheologiei şi cercetărilor de la Sarmizegetusa romană’, a explicat managerul MCDR Deva.

Ziua Porţilor Deschise la Ulpia Traiana Sarmizegetusa este organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Primăria comunei Sarmizegetusa şi Rotary Club Haţeg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult