Acasa Cultura-ReligieCultura Maestrul Radu Beligan sarbatoreste implinirea a 92 de ani pe scena

Maestrul Radu Beligan sarbatoreste implinirea a 92 de ani pe scena

scris de D.S.S.
1 afisari

Maestrul Radu Beligan, unul dintre giganţii lumii teatrale româneşti, revine pe scenă, la Palatul Naţional al Copiilor din capitală, în data de 21 decembrie, spre a le oferi admiratorilor săi prilejul de a asista la minunatele „Confesiuni despre Artă şi Viaţă”.

Timp de două ore, maestrul va face mărturisiri legate de personalităţile lumii teatrale care i-au marcat destinul şi cariera de-a lungul timpului, despre modelele sale – Lucia Sturdza Bulandra, Victor Ion Popa, Al. Giugaru, Ion Iancovescu, Elvira Godeanu.
Potrivit comunicatului, evenimentul este cu atât mai special, cu cât sărbătoreşte şi împlinirea venerabilei vârste de 92 de ani pe care Radu Beligan o împlineşte cu numai o săptămână înaintea reprezentaţiei, mai exact pe 14 decembrie.
Premiera spectacolului „Confesiuni despre Artă şi Viaţă’ a avut loc în cadrul Festivalului Artelor Bucureşti în noiembrie 2008, însă la solicitarea publicului maestrul a continuat cu un succes imens şirul reprezentaţiilor de succes în toată ţara, şi în repetate rânduri pe scena Sălii Mici a Palatului. Prezenţa masivă a publicului în sala de spectacol l-a determinat pe Radu Beligan să revină în atenţia publicului şi în 2010, cu aceeaşi plăcere cu care şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi cinematografiei româneşti.
În plus, colecţionarii şi iubitorii de cărţi rare vor avea posibilitatea să achiziţioneze ediţia revizuită şi completată a manuscrisului „Note de Insomniac” însoţit de autograful original al autorului. Cartea conţine o anexă de 40 de pagini la care s-a adăugat volumul iniţial apărut în 2001, un jurnal al amintirilor şi, totodată, o colecţie de eseuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult