Acasa Cultura-ReligieCultura Malala Yousafzai a fost recompensatǎ cu distincția Liberty Medal

Malala Yousafzai a fost recompensatǎ cu distincția Liberty Medal

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Cea mai tȃnǎrǎ laureatǎ a premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, a primit ȋn seara de marți, 21 octombrie, distincția Liberty Medal, acordatǎ anual de National Constitution Center (NCC) din SUA.

Malala Yousafzai a fost recompensatǎ cu distincția Liberty Medal (foto:theguardian.com)

Malala Yousafzai a fost recompensatǎ cu distincția Liberty Medal (foto:theguardian.com)

National Constitution Center (NCC), muzeul de istorie din Philadelphia (Pennsylvania), a recompensat-o pe Malala cu Liberty Medal pentru „curajul și determinarea sa în fața adversității și pentru a fi servit drept porta-voce a celor ale căror drepturi și libertăți au fost încălcate”. În discursul său, tânăra în vârstă de 17 ani, și-a exprimat dorința ca cei 57 de milioane de copii care nu merg la școală să aibă dreptul la educație, menționȃnd cǎ va dedica cei 100.000 de dolari primiți ca recompensă educației din Pakistan.

„Sunt onorată că am primit această medalie”, a declarat pakistaneza, potrivit Agerpres. Ȋn acealași discurs, Malala a făcut apel la guvernul țării sale să nu mai cheltuiască bani pentru arme și să investească în viitorul copiilor: „Educația este cea mai bună armă pentru a combate sărăcia, ignoranța și terorismul. Cer lumii întregi să spună nu războiului”.

Tânăra, care trăiește în prezent în Marea Britanie, a devenit o figură majoră de luptă pentru dreptul la educație al fetelor în țara sa natală. La 9 octombrie 2012, talibanii pakistanezi au oprit autobuzul școlar în care călătorea și au împușcat-o în cap, pe motiv că aduce atingere Islamului. Pe lista laureaților Liberty Medal se află George Bush tatăl, Bill Clinton, Nelson Mandela, Shimon Peres, Kofi Annan și Bono, solistul trupei U2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult