Acasa Cultura-ReligieCultura Mandinga va reprezenta România la Eurovision (VIDEO)

Mandinga va reprezenta România la Eurovision (VIDEO)

scris de D.S.S.
4 afisari

Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012 de la Baku, după ce a câştigat cu piesa ‘Zaleilah’ finala naţională a concursului, care a avut loc, sâmbătă seara, la TVR. Mandinga a obţinut 22 de puncte din partea publicului şi a juriului.

Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision

Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision

Trupa a fost desemnată câştigătoare în baza notelor primite de la un juriu de specialişti, care au contat 50%, şi prin televoting – 50%.  În preferinţele publicului Mandinga a fost pe primul loc, cu 12 puncte, trupa fiind urmată de Cătălin Josan – cu 10 puncte şi Ioana Anuţa – cu opt puncte. Electric Fence a fost pe primul loc în preferinţele juriului, cu 12 puncte, iar pe doi s-a clasat Mandinga cu 10 puncte şi pe locul al treilea Cătălin Josan cu opt puncte.
În finala naţională Eurovision au concurat 15 melodii, respectiv ‘Call my name’ în interpretarea lui Cătălin Josan, ‘If you find simple words to say’ – Ana Mardare, ‘If you ever fell’ – Vicky Red, ‘Singura care’ – RPK, ‘The best a man can get’ – Lucian Oros, ‘This is on my side’ – Raluca Ocneanu, ‘Şun-ta’ – Electric Fence, ‘I walk alone’ – Ovidiu Anton, ‘Rollin” – Miss Mary, ‘Zaleilah’ – Mandinga, ‘Twilight’ – T&L, ‘Girls don’t cry’ – Ioana Anuţa, ‘Say my name’ – Tasha, ‘Don’t say sorry’ – Bianca Purcărea şi ‘This must be love’ – Ana Mardare.

Spectacolul, la care invitaţi speciali au fost reprezentanţii României la Eurovision 2011, trupa Hotel FM, reprezentanţii Irlandei la aceeaşi ediţie, dar şi la cea din acest an, Jedward, şi Anggun, desemnată să reprezinte Franţa la Baku, a fost prezentat de Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea şi cei trei ‘Terori’, Zory, Bogdan şi Valentin, din emisiunea ‘La Mustaţă’, prezentată de Constantin Trofin la TVR 2.

Juriul a fost compus din George Natis, preşedinte, compozitorii Dan Teodorescu, Mihai Ogăşanu, Cornel Ilie, Eduard Cârcotă, interpreta Luminiţa Anghel, impresarul Liliana Levintza, criticul muzical Dana Dorian şi DJ-ul de radio George Zafiu. Juriul a fost supravegheat de noratul public Florentina Aron.

Concursul, care a durat trei ore, a fost transmis în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional. De asemenea, în premieră, anul acesta, finala a putut fi urmărită şi de internauţi, pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale – www.eurovision.tv. În plus, din Camera verde şase bloggeri au transmis pe parcursul spectacolului.

România va concura în prima semifinală a concursului Eurovision care va avea loc pe 22 mai la Baku, în Azerbaidjan. Cea de-a doua semifinală este programată pe 24 mai, iar marea finală pe 26 mai tot la Baku.  Cea mai bună performanţă obţinută de România la Eurovision a fost locul al treilea, obţinut de două ori, în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem şi în 2010 de Paula Seling şi Ovi.

6 comentarii

urbos 11-03-2012 - 01:50

Ce cretinitate de reprezentare la Eurovision, Romania cu desert la arabeti. Cat de cretini sint „artistii’ astia si juriu poolii. Cica mai erau si unii cu muzica tiganeasca.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 11-03-2012 - 10:51

To @ Ka ka TUrbos: Joci la 2 capete gonoiule, banii de la arabetzi via moldoava incasezi, dar muzica lor ????????????! Iar tzagani au elemente din muzica viitorului acilea la rromannes !

briel 11-03-2012 - 02:10
un crestin 12-03-2012 - 06:57

Briel,
nu mai fi asa mahnit. Asculta 10.000 de japonezi cantand Beethoven si comemorandu-si mortii – 11 martie

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=paH0V6JLxSI

EreticuI 12-03-2012 - 08:26

Frumos. Impresionant. Multumesc pentru link.

briel 12-03-2012 - 22:20

Multam ! Este absolut impresionant.

Pe de alta parte stirile din zona nu-s tocmai roze … oricare subtitlu anunta numai de rau:

http://enenews.com/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult