Acasa Cultura-ReligieCultura Manifestări culturale la 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România VIDEO

Manifestări culturale la 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România VIDEO

scris de M.A.
26 afisari

Platforma Civică Acţiunea 2012 în parteneriat cu Institutul Cultural Român organizează o serie de spectacole pe ambele maluri ale Prutului pentru a marca 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România..

Romania Mare Basarabia

Manifestări culturale la 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Manifestările vor debuta în Republica Moldova la 26 martie, printr-un concert extraordinar al trupei Direcţia 5 la Cahul. Evenimentul va avea loc în incinta Palatului de Cultură, de la ora 19:00. Direcţia 5 va ajunge şi la Chişinău, pe 27 martie, la Teatrul „Eugen Ionesco”. Concertul va începe la ora 19:00, iar în deschidere va încălzi atmosfera Paralela 47. Teatrul Naţional ,,Vasile Alecsandri” din Bălţi va găzdui la 29 martie piesa de teatru ,,Podu’”, a îndrăgitului actor şi regizor Horaţiu Mălăele.

Apogeul evenimentelor îl reprezintă spectacolul inedit ,,LECŢIA DE ISTORIE: DACII ŞI ROMANII”, care se va desfăşura la Chişinău, pe 30 martie, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, de la ora 14:00. Asociaţia Terra Dacica Aeterna va reconstitui, cu această ocazie, o pagină de istorie vie, lupta care a stabilit geneza poporului nostru.

3 comentarii

Paul din Ohio 18-03-2013 - 19:40

Parerea mea (strict) personala este ca Romania sa puna „problemaBasarabiei” la sfarsitul listei de prioritati. daca nici dupa 22 de ani basarabenii (vorbesc de imensa majoritate, nu de cateva exceptii) nu si-au definit identatea (si de fapt inclina spre identitatea rusa), atunci Romania nu va avea un viitor daca „va trece Prutul”. Eu l-as parafraza pe maresalul Antonescu astfel:
„Romani opriti-va la Prut”!

nicu 18-03-2013 - 20:41

Da, sunt bune și ”conțerturile” astea. Bani să fie…Eu, în acest context al omagierilor de 95 de ani de la UNIRE, aș pune doar o problemă FOARTE CONCRETĂ, inclusiv aș manifesta la diverse marșuri și conțerturi: De ce și în 2013 încă se tergiversează cu acel multvehiculat și profanat proiect ”Gazoductul peste Prut”, extrem de important în contextul adevăratei UNIRI?!… Și multe alte ”DE CE?”… Că de ”conțerturi”, ”Parade”, seminare de conștientizare demagogice… și alte spălări de bani, s-a văzut, suntem cei mai meșteri de vre-o 20 de ani de libertate… Basta! Ajunge cu paradele culturale. La treabă prin fapte cât mai concrete!.

nicu 20-03-2013 - 03:11

… Iaca și realitatea expusă sincer de Paul… Care, mâine poate devine și el parlamentar… (Iată ce-mi scrie un amic pe net) ”Zici de rusi ca-si fac bine meseria in Transnistria si chiar in Basarabia, Nicu. Eu sunt sigur ca rusii isi fac meseria la fel de bine si in dreapta Prutului. Direct sau indirect, dar o fac bine. Altfel nu ar exista aceasta mare indiferenta a Bucurestiului fata de problemele Basarabiei. Basarabenii nascuti si educati in spiritul rusesc nu vor indragi pe fratii lor de sange din dreapta Prutului atata timp cat nu vor simti interesul fata de ei. Deocamdata interesul lor e indreptat inspre Moscova. Acolo isi castiga existenta si tot acolo isi gasesc ratacita-i spiritualitate. Cu mici exceptii desigur. Si de vina nu sunt ei. Vinovat este Bucurestiul care i-a lasat de izbeliste sa ce descurce singuri.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult