Acasa Cultura-ReligieCultura Manuscrisele lui Kafka ies din seif

Manuscrisele lui Kafka ies din seif

scris de Ziua Veche
3 afisari

Astazi va fi deschis un seif din Zurich despre care se crede ca ar contine manuscrise si desene inedite ale scriitorului Franz Kafka. Aceasta este ultima mutare din cadrul unui indelungat proces privind proprietarul acestor hartii, informeaza BBC. Manuscrisele lui Kafka au fost incredintate de acesta inainte de moarte prietenului sau Max Brod, care ar fi trebuit sa le arda. Daca acest lucru s-ar fi intamplat, nu ar fi existat capodopere ca “Procesul” sau “Castelul”. Max Brod a lasat la randul sau manuscrisele mostenire secretarei sale, Esther Hoffer. Fiicele acesteia se afla in prezent in proces cu statul Israel, care sustine ca manuscrisele lui Kafka ii apartin.
La deschiderea seifului va participa un specialist in operele lui Kafka care va inventaria continutul si va alcatui un raport pentru Tribunalul din Tel Aviv care judeca acest caz. Pentru restul publicului va continua sa persiste misterul asupra ultimelor opere necunoscute ale lui Kafka.

0 comentariu

samda 07-06-2010 - 18:36

soldatul rus … merge pe fundul oceanului si iese praf. Domnule Batca, Boc nu face doi bani. Ca de altfel nici seful lui. Ce reprezinta domnule Batca cativa ani in istorie? Vax albina crema pucas!

Rasputin 08-06-2010 - 05:14

…bocciul său stăpîn, dar şi pedeleilor şi udemeriştilor le spun; „ini na hren”…

gigicu 08-06-2010 - 13:47

spuneam la editorialul precedent ca vreau varsare de sange. din cauza exprimarii mele plastice cometariul a fost sters. acum tin sa cred cu mai mare tarie ce am scris atunci. din pacate dupa parerea mea nu situatia nu se poate reglementa decat prin miscari sociale puternice, nu greve rasufrate. sa iasa toti in strada si bugetati si privati sa sa stea pur si simplu la panda. cum vine o masina cu numere precum SEN, GUV sau din alea de la SPP(se stiu ele) pac cu piatra in parbriz, masina rasturnata si ocupantii lor supusi la tribunalul popular. glasul poporului sa le decida soarta asa cum si ei ne decid noua nenorocirea de 20 de ani incoace.

Giorgio fu...angiul 08-06-2010 - 15:13

Bravo ziaritule!

Cucurigu 09-06-2010 - 12:18

Dupa ce tiganu primii si un foc la tigara,ii
zise acarului CFR, nu-i asa ca tu esti doar un pulica frinar!?

onest 10-06-2010 - 07:16

ce articol e aceasta insailare de cuvinte scrise din stomac?ce nulitate de asa zis ziarist scrie ceva fara sa semneze?sunteti penibili.iar modul de a face presa a dus tara noastra in situatia de fata.a impartit oamenii in 2 tabere in care fiecare din parti crede ca cealalta parte e alcatuita din prosti si tampiti.prost e cine va mai citeste.bleah

EMIL 10-06-2010 - 15:57

Dupa cum se vede unii nu inteleg nici cine a scris articolul! Cum sa inteleaga ce cuprinde articolul? Astfel de oameni are Rominia si conducatorii tarii sunt exact la fel cu ei!

onest 11-06-2010 - 06:42

la ora cand am scris comentariul articolul nu era semnat.era scris de ziua veche si poza tonomatului cu cioc asa ca nu m-am putut adresa unui nume ca sa pricepi si tu analfabetule.apropos …”ROMANI” si „ROMANIA” se scrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult