Acasa Cultura-ReligieCultura Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei

Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei

scris de Misu Andrei
61 Afisari

Concursul european anual de muzică Eurovision va avea loc anul viitor în Marea Britanie, după ce organizatorii au decis că evenimentul nu poate avea loc în țara câștigătoare, Ucraina, din cauza războiului pornit de Rusia pe 24 februarie și care duminică a intrat în cea de-a șasea lună.

foto:captura site https://eurovision.tv/

BBC News amintește că Marea Britanie a ocupat locul al doilea în cadrul ediției din 2022 a Eurovision, care s-a ținut la torino, în Italia.

Nu se știe încă ce oraș va găzdui evenimentul, dar orașe precum Glasgow și Manchester și-au exprimat interesul pentru acest lucru.

Regatul Unit dispune de o serie de locuri cu arene adecvate evenimentului, cazare pentru delegații și fani, dar și legături de transport internațional, care să faciliteze tranzitul în timpul evenimentului.

Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Londra, Brighton, Belfast și Cardiff ar putea fi și ele în cursă pentru a deveni orașul care găzduiește ediția din 2023 a Eurovisionului. Orașele vor trebui să demonstreze că au facilitățile potrivite.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a transmis că locația gazdă ar trebui să găzduiască aproximativ 10.000 de spectatori, să fie ușor accesibilă pentru un aeroport internațional și să dispună de cazare pentru cel puțin 2.000 de delegați și jurnalişti.

Kalush Orchestra, trupa care a reprezentat Ucraina la Eurovision 2022, a câștigat concursul de anul acesta în luna mai, în timp ce Sam Ryder, reprezentantul Marii Britanii, a ocupat locul al doilea, cel mai bun rezultat al țării după anul 1998.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult