Acasa Cultura-ReligieCultura Marele câştigător al premiilor BAFTA: The King’s Speech

Marele câştigător al premiilor BAFTA: The King’s Speech

scris de D.P.
28 Afisari

Lungmetrajul “The King’s Speech” a fost marele câştigător la gala premiilor Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA), obţinând şapte trofee, printre care cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun film britanic, informează site-ul oficial al evenimentului. Ediţia din 2011 a galei BAFTA a avut loc duminică seară, la Royal Opera House din Londra.

Colin Firth

foto:Agerpres

Filmul “Discursul regelui/ The King’s Speech”, în care actorul Colin Firth interpretează rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, tatăl Reginei Elisabeta a II-a, a fost nominalizat la 14 categorii, notează Mediafax. În afară de premiile pentru cel mai bun film şi cel mai bun film britanic, “The King’s Speech” a obţinut, printre altele, trofee BAFTA pentru cel mai bun scenariu original, cei mai buni actori în rol secundar – Helena Bonham Carter şi Jeffrey Rush, dar şi pentru cea mai bună coloană sonoră, semnată de Alexandre Desplat.

Câştigătorii categoriilor “cel mai bun rol principal masculin”, respectiv “cel mai bun rol principal feminin” nu au constituit o surpriză – Colin Firth şi Natalie Portman. Ambii au fost recompensaţi recent cu câte un premiu Globul de Aur şi sunt consideraţi mari favoriţi la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 27 februarie.

Drama “Black Swan”, care primise 12 nominalizări, a obţinut un singur premiu, în timp ce thrillerul SF “Începutul/ Inception”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, care a primit nouă nominalizări, a obţinut doar trei premii, la categorii tehnice.

Lungmetrajul “127 Hours”, de Danny Boyle, nominalizat la opt categorii, nu a obţinut niciun premiu, iar “Adevăratul curaj/ True Grit” al fraţilor Joel şi Ethan Coen, nominalizat tot la opt categorii, a plecat acasă doar cu trofeul pentru cea mai bună imagine.

Filmul “Reţeaua de socializare/ The Social Network” – în care cineastul David Fincher prezintă etapele creării celei mai importante platforme de socializare, avându-l ca personaj central pe fondatorul acesteia, Mark Zuckerberg -, nominalizat la şase categorii, a primit trei trofee BAFTA, printre care cel pentru cel mai bun regizor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS