Maria Montessori - 142 ani de la naşterea sa | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Maria Montessori – 142 ani de la naşterea sa

Maria Montessori – 142 ani de la naşterea sa

scris de Ștefan Constantinescu
23 afisari

Maria Montessori – 142 ani de la naşterea sa. Maria Montessori s-a nascut la 31 august 1870, in localitatea Chiaravalle, regiunea Ancona din Italia si a devenit una dintre cele mai cunoscute si admirate personalitati din prima jumatate a secolului al XX-lea.

Maria Montessori - 142 ani de la naşterea sa

Maria Montessori - 142 ani de la naşterea sa

Contributia sa in mai multe domenii: medicina, psihiatrie, antropologie, stiintele educatiei; promovarea emanciparii femeii,a pacii, a recunoasterii internationale a drepturilor copiilor, promovarea reformei in educatie care sa contribuie la progresul social, au fost recunoscute de catre mass-media, de catre personalitati culturale si politice, de catre guverne si institutii internationale. O dovada, in acest sens, este faptul ca a fost de trei ori (in 1949, 1950 si1951) nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace. A murit in 1952, in Olanda.

La Amsterdam se afla sediul Asociatiei Internationale Montessori (AMI) pe care a fondat-o impreuna cu fiul sau, in 1929. Asociatia Montessori din Romania, infiintata pentru prima data in 1933 si reinfiintata in 1991 este afiliata la AMI. In anul 2009 AMI a organizat al XXVI-lea Congres International Montessori.

Maria Montessori considera ca fiecare fiinta umana este unica si vine pe lume cu capacitati prin care poate sa-si implineasca propria menire de a contribui la progresul umanitatii. Educatia trebuie sa ajute ca aceasta menire sa fie asumata cu responsabilitate si sa se poate realiza liber, cu deplina satisfactie.

Maria Montessori – 142 ani de la naşterea sa. La inceputul lui 1907, pe 6 ianuarie, s-a inaugurat prima institutie denumita “Casa dei Bambini” (“Casa Copiilor”) in care a fost aplicata noua metoda de educatie initiata de Maria Montessori. In prezent,  pedagogia Montessori se practica in 22000 de scoli din 101 tari de pe toate continentele. Cele mai multe sunt pentru copiii de 3-6 ani si 6-12 ani. Sunt insa si multe crese, dar si clase, scoli pentru nivelul de invatamant secundar inferior (12-15 ani) si secundar superior (15-18 ani).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult