Acasa Cultura-ReligieCultura Martha Graham, pasărea măiastră a dansului, sărbătorită de Google

Martha Graham, pasărea măiastră a dansului, sărbătorită de Google

scris de Z.V.
5 afisari

Google şi-a modificat, miercuri, logoul de pe pagina principală, pentru a-i aduce un omagiu special dansatoarei şi coregrafei americane Martha Graham, de la naşterea căreia s-au împlinit 117 ani.

Google si-a modificat logo-ul pentru Martha Graham

Noul logo al Google este schiţat din mişcările de dans ale unui personaj animat care o reprezintă pe Martha Graham.

Martha Graham a fost o dansatoare şi coregrafă americană de dans modern. Influenţa artistei asupra lumii dansului a fost comparată deseori cu cea pe care Igor Stravinsky a avut-o în muzică, Pablo Picasso, în pictură, şi Frank Lloyd Wright, în arhitectură.

Graham a fost cea care a inventat un nou limbaj al mişcării, pe care l-a folosit pentru a evidenţia pasiunea, furia şi chiar extazul experienţelor umane. Martha Graham a dansat şi a realizat coregrafii timp de 70 de ani şi în acest timp a fost primul dansator care a avut un spectacol la Casa Albă, care a călătorit ca ambasador cultural şi care a primit cea mai înaltă distincţie civilă de la preşedintele Statelor Unite: Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

În 1998, artista a fost desemnată de revista Times drept cea mai bună dansatoare a secolului XX. Stilul său inconfundabil de dans a reflectat mereu credinţa Marthei Graham că „dansul este limbajul ascuns al sufletului”.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii mondiale sau pentru a marca evenimente speciale din întreaga lume sau din istorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult