Acasa Cultura-ReligieCultura UPDATE MCV. Comisia Europeană bagă pumnul în gura presei din România (doc)

UPDATE MCV. Comisia Europeană bagă pumnul în gura presei din România (doc)

scris de M.A.
963 Afisari

Comisia Europeană bagă pumnul în gura presei din România. Oficialii europeni susţin necesitatea revizuirii regulilor privind libertatea presei, pentru a fi protejate instituţiile statului şi respectate drepturile fundamentale ale persoanelor.

MCV. Comisia Europeană bagă pumnul în gura presei din România

MCV. Comisia Europeană bagă pumnul în gura presei din România

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Comisia Europeană cere asigurarea de reguli efective împotriva persoanelor sau mass-media care aduc atingere instituţiilor publice sau sistemului judiciar, iar CNA trebuie să ia măsuri pentru stabilirea şi întărirea codului de conduită.

“Este ciudat din partea Comisiei Europene că se sugerează restrângerea libertăţii presei – se recomanda ca presa să nu mai critice instituţiile statului, ceea ce este aberant pentru orice stat membru al Uniuni Europene, nu doar pentru România, şi Comisia Europeană tocmai asta ar trebui să facă, să apere independenţa presei„, a declarat, pentru Agerpres, liderul europarlamentarilor social-democraţi, Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.

“Putea să fie un raport mult mai obiectiv şi mult mai democratic. Faptul că cere restrângerea libertăţii presei şi condamnă presa pentru faptul să îşi permite să critice instituţiile statului mi se pare bizar, total nedemocratic şi antieuropean, cu atât mai mult cu cât vine din partea Comisiei Europene”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

UPDATE 15.00În timpul verii, una dintre preocupările majore a fost dovada clară a exercitării de presiuni asupra instituţiilor judiciare şi a lipsei de respect pentru independenţa sistemului judiciar. Aceasta rămâne un motiv serios de preocupare. Comisia a primit numeroase rapoarte privind acte de intimidare sau hărţuire comise împotriva unor persoane care lucrează în instituţii judiciare şi anticorupţie importante, inclusiv ameninţări cu un caracter personal împotriva judecătorilor şi a familiilor acestora şi campanii mediatice de hărţuire”, se precizeză în Raportul MCV. (Citeste Raportul MCV)

Din păcate, recomandarea Comisiei nu a fost pusă în aplicare pe deplin. Atacurile cu motivaţie politică la adresa sistemului judiciar nu au încetat. Un punct critic este acceptarea hotărârilor judecătoreşti: pentru aceasta este necesar ca toţi membrii clasei politice să ajungă la un consens privind abţinerea de la criticarea hotărârilor judecătoreşti, de la subminarea credibilităţii magistraţilor sau de la exercitarea de presiuni asupra acestora”, se menţionează, în continuare.

Comisia ar dori, de asemenea, să atragă atenţia asupra rolului mijloacelor de informare în masă. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi anumite îndoieli cu privire la eficacitatea activităţii de supraveghere desfăşurată de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Situaţia sugerează necesitatea unei revizuiri a normelor existente pentru a garanta faptul că libertatea presei este însoţită de o protecţie corespunzătoare a instituţiilor şi a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum şi pentru a pune la dispoziţie măsuri reparatorii eficiente”, se mai spune în Raportul MCV.

În acelaşi raport al Comisiei Europene, printre Recomandări se numără:

· introducerea unui cadru clar privind interdicţia de a critica hotărâri judecătoreşti şi de a submina activitatea magistraţilor sau de a face presiuni asupra acestora şi asigurarea aplicării eficace a acestor cerin e. Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să fie invitat să emită un aviz privind dispoziţiile relevante;

· revizuirea standardelor existente pentru a se garanta existenţa unor mijloace de informare în masă libere şi pluraliste, asigurându-se, totodată, măsuri reparatorii eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale omului şi împotriva exercitării de presiuni nejustificate şi a recurgerii la acte de intimidare de către mijloacele de informare în masă asupra sistemului judiciar şi a instituţiilor implicate în combaterea corupţiei. Ar trebui să se dea asigurări Consiliului Naţional al Audiovizualului cu privire la independenţa sa efectivă, iar acesta ar trebui să îşi îndeplinească pe deplin rolul prin instituirea şi aplicarea unui cod de conduită în această privinţă”.

Cine a “pârât” presa la Comisia Europeană?

Executivul UE a primit plângeri de la reprezentanţi ai CC, CSM şi ICCJ printre altele în legătură cu atacuri de intimidare şi hărţuire prin presă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus că au existat multe cazuri, nu doar unul sau două, în care reprezentanţi de înalt nivel au fost supuşi presiunii prin intermediul presei. „Am avut multe cazuri, nu doar unul sau două, ci un număr destul de mare de cazuri în care reprezentanţi de înalt nivel, judecători şi nu doar judecători, au fost supuşi presiunii, unor atacuri de fapt, hărţuire, intimidare, prin intermediul presei”, a arătat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, referindu-se la raportul MCV.

El a subliniat că aceasta nu este o problemă nouă. „Nu este o problemă nouă, cred că stiţi că preşedintele Barosso a discutat această problemă cu premierul român în luna august. Şi în comisia de la Veneţia a Consiliului Europei au fost analizate temerile pe acest subiect. Au existat reclamaţii din partea unor organisme, precum Curtea Constituţională, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-au adresat comisiei. De aceea am abordat această problemă, care trebuie analizată. Cred că se face şi o campanie politică, într-un fel sau altul, o campanie care face parte din procesul politic normal, dar în mai multe cazuri, nu doar unul sau două, s-a trecut limita”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

El a mai spus că, pe de o parte, jurnaliştii s-au plâns, apoi a văzut „cum se duc campanii împotriva unor persoane din sistemul judiciar”.

„Nu mă apuc acum să spun cutare sau cutare ziarist sau publicaţie, însă ceea ce s-a constatat a fost că am primit plângeri de la tot felul de la organisme din domeniul reformei justiţiei. Avem mai multe exemple din partea anumitor persoane care ne-au semnalat aceste lucruri. Au fost semnalate aceste chestiuni şi de aceea acest fragment se regăseşte în raport şi din acest motiv se face trimitere, de pildă, la CNA. Cred că în ultimele şase luni am auzit tot felul de declaraţii făcute de toate părţile eşichierului politic. E important că nu s-a constatat ca principalele personalităţi politice să spună în ultimele şase luni: «staţi putin, se exagerează». Cred ca raportul este elocvent”, a adăugat Gray.

63 comentarii

Europeanuul 30-01-2013 - 13:36

Una este sa „critici” si alta este sa „combati” (Dex: a combate = A lupta împotriva unor atitudini, unor idei și împotriva persoanelor care le susțin. 2. Tranz. A lua măsuri de stârpire a unui flagel social, a unei boli etc).

Salut 30-01-2013 - 15:47

Ai momente in care esti briliant, BULA.
Asta a fost unul dintre ele.

Ha,ha,ha, auzi…”prezervative pe limba, sa nu ia boli”. Magnific de potrivit pentru individul caruia i te-ai adresat!

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

BULA 30-01-2013 - 14:41

In colonii critica trebuie sa fie „orientata” spre oamenii fara loc de munca, spre cei care nu se impaca cu statutul de sluga, spre cainii comunitari, spre gugustiuci (ca se gainateaza din pomi), etc. Marionetele de la conducere trebuie sa fie laudate si protejate de presa, ca de ele depinde bunul mers al resurselor naturale, din colonii catre Vest.

ein deutscher 30-01-2013 - 15:08

Si uite-asa, langsam aber sicher, Fratele cel Mare din orasul cu varza cea celebra incepe sa se incrunte la ai de-ndraznira sa sa atinga de insusi simbolul democratiei si al justitiei independente din Romania, de tovarasia sa basescu traian!

Ghita Bizonu' 30-01-2013 - 15:08

ORRORpa tocmai aniverseeaza accederea la putoare a inteteitorului ei. Adolf

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-01-2013 - 15:21

Presa a devenit o „problema” mondiala. Acum doiani a pornit in SUA un vint de libertate si de eliberare de sub teroarea bancherilor. Manifestatia a fost pe larg prezentata de presa cind aceste manifestatii au pornit. In citeva zile miscarea a cuprins toata America. Imediat, presedintele si marii bancheri au sarit la gitul presei amenintind-o cu represalii. In doua zile, presa si-a schimbat atitudinea si a inceput sa prezinte „miscarea” de eliberare de sub teroarea bancherilor si miscarea a fost „ridiculizata” prin text si imagine, cum ca nu ar fi serioasa.

Momentul ISlandei este alta dovada a faptului ca presa este cea mai mare problema a politicienilor. Revolutia din aceasta tara nu a fost prezentata multor tari asa-zise democratice din vestul Europei si din continentul American. Astfel de revolutii nu au ce sa caute in casele tarilor „demo_cratice”. Pai ce sa vada telespectatorii? Ca poporul distruge cu bitele puterea, ii ia la bataie pe politicienii care vinduse-ra tara pe nimic FMI-ului, si-i inglodase in datorii incit le-ar fi trebuit zeci de generatii sa munceasca numai pt. FMI ca sa le plateasca datoriile inapoi? Nuu, asa ceva nu are ce sa caute in casele „blajinilor” „indemocratiti” cetateni ai tarilor „civilizate!” Presa a tacut si tace „milc”. In tarile arabe, reprezinta o problema si mai mare. In islam, presa e „bestia”, „diavolul” daca nu tipareste NUMAI versete din Coran! Ce sansa are presa in Iran? Niciuna. Presa e o problema in tarile conduse de militanti religiosi fundamentalisti. Presa a fost si e o problema si la noi, in Romania, pentru ca ea, presa „traieste” – se zice – numai din „scandaluri” ! Da, faptul ca presa se amesteca in afacerile lui Patriciu, Copos, Becali, Fenechiu, Botezatu, Cioaca, etc., reprezinta o problema. Presa nu are voie sa dezvaluie cum procurori si judecatori iau mita si se dau la „pace” cu infractorii, dindu-le sentinte de :gainari” in timp ce, daca furi un sac de carbuni din Portul Constanta, iei pe putin 15 ani ! Presa nu are voie sa se amestece in justitie, in politica, in biserca. Ea, presa, trebuie sa … sa ce? Sa fie cuminte, domnule ! Sa-si vada de treaba ei. Sa tipareasca retete de bucate, sfaturi pentru „mica” gospodina, sa tipareasca poezeii, de preferinta de Cartarescu, sa ne dea reportaje din manastiri sau din alte tari privind „cultura” si traditiile tarilor „prietene”. De ce sa se amestece presa in problemele politicienilor sau a justitiei? Ne-am saturat de presa asta de scandal si „tabloida”. Dorim numai stiri calme pentru „linistea noastra”. E mai bine sa nu stii, e mai bine sa nu cunosti, e mai bine sa nu afli, caci numai asa viata ta va fi una calma, linistita si fara stres. Inchipuiti-va cum mi si milioane de romani nu mai dorm din cauza faptului ca presa „iar” s-a amestecat in justiotie si ne spune ca Cioaca si-a „transat-o” pe fosta lui sotie, in dormitor, a „impachetat-o” intr-o valiza pe care ea si-o cumparase ca sa plece in vacanta, in timp ce, in cealalta camera copilasul lor se „juca” „linistit”. Na, poftim! Cum sa mai dormi? Ei? Daca nu am fi stiut de la presa de astfel de nenorocire, si, in loc de acdeasta stire in presa am fi citit felul cum un cetatean oarecare din Tircoaica Mica a infiripat o afacere cu oua de strut? Poftim! Am fi fost mult mai multumitit, si am fi putut spune ca, da, domnule, presa, in cazul acestui afacerist este intr-adevar „folositoare”. De ce sa-mi spuna mie presa ca un popor isi ia la bataie politicienii? De ce sa citesc eu astfel de „apropouri”? Ce vrea presa, sa facem si noi la fel? Cum se paote asa ceva? L-ar bate cineva cu bita pe Crin, pe Ponta, pe Ciuvica, pe Tatoaica, pe Blaga, pe Basescu, pe … Udrea? Da de unde! Pai daca in loc de „apropouri” am citi in presa, sau am vedea la televizor celebrele emisiuni ale lui domn’ Radu cu celebrele lui „retete de mincare” ? Aud? Nu am trai noi mai „linistit” ? In loc de liniste, na!, Conrad fura tablouri dintr-o expozitie, amicul lui, Botezatu se „baga” in afacere pentru ca sa gaseasca un vinzator, si politia intra pe faza. Imediat apare si presa. Si ce sa vezi? In loc sa ne mingiiem sufletele cu o reteta de papanasi, il vedem pe Botezatu (nefardat, „nearanjat”) cum ioese de la DII”COT”. Cui ii convine o astfel de presa? Mi enu! Eu vreau sa traiesc asa cum ne-a promis-o nea Nelu : „un om pentru linistea noastra”. Da, ne trebuie liniste. Ce bine ca „forul” nostru european se gindeste si la noi, si-i da la gioale presei de la noi si de aiurea! In sfirsit ne ia si pe noi cineva in seama!

ValVerde 30-01-2013 - 15:39

” Acum doiani a pornit in SUA un vint de libertate si de eliberare de sub teroarea bancherilor. Manifestatia a fost pe larg prezentata de presa cind aceste manifestatii au pornit. In citeva zile miscarea a cuprins toata America. Imediat, presedintele si marii bancheri au sarit la gitul presei amenintind-o cu represalii. In doua zile, presa si-a schimbat atitudinea si a inceput sa prezinte “miscarea” de eliberare de sub teroarea bancherilor si miscarea a fost “ridiculizata” prin text si imagine, cum ca nu ar fi serioasa.”

===

Iara cinti dupa ureche…si cinti fals..

Antibasistul 30-01-2013 - 16:06

Nu cinta fals, SPUNE ADEVARUL100 %!

ValVerde 30-01-2013 - 16:13

Voi doi mergeti in acelasi tramvai ?
Ia si tu autobuzul, acolo se da drept sigura stirea ca o invazie armata chineza in SUA este in curs de desfasurare si primele trupe anfibie au debarcat pe plajele americane.

Singurele incertitudini sint legate de linia frontului…unii zic Daytona Beach, altii Las Vegas…dar astea sint amanunte.

(Obama sta ascuns la ferma lui Bush.)

urbos 30-01-2013 - 16:16

„trupe anfibie”…hahaha

Antibasistul 30-01-2013 - 16:19

ADEVARUL te supara INTOTDEAUNA.

Salut 30-01-2013 - 16:27

Banuiesc ca VacaVerde isi inchipuie ca asta-i umor.
Mda…
Iarna. Furaje stricate. Izolare – lipsa cirezii.
In afara de astea, „de sezon”…. creier limitat. Permanent.

ValVerde 30-01-2013 - 15:45

Comisia Europeana s-a timpit de tot…

Criticile, chiar injuste nu ar trebui ingradite.
Cind se sare calul si se ajunge la intimidare, amenintare, calomnie, etc, exista justitia. Astea sint actiuni care pot fi chemate in fata unui tribunal.

Ori stirea e „rasucita” pentru efect de cititor, ori intr-adevar Comisia Europeana
a luat-o pe miriste….

tomi 30-01-2013 - 15:57

Aviatia israeliana bombardeaza in Siria cu avioane F-16I Soufa armament chimic si bilogic ce a cazut in minile teroristilor El-Quaida si Hizbulah. In aceeasi operatiune au fost anihilate zeci de rachete Scud care erau in drum spre Libanon furate de Hizbulah din rezervele armatei siriene. Operatiunea a fost posibila cu acceptul armatei statale siriene care nu mai poate controla toate bazele sale. Teroristii s-au bucurat foarte putin timp de achizitiile facute plecind la Allah in iad cu armamentul furat. Israel urmareste atent orice tentative de utilizare sau transfer de arme chimice biologice sau de rachete.Cred ca stirea va aparea si la voi in timp scurt.

urbos 30-01-2013 - 16:04

Ce e scarba ji daneasca, te mananca undeva? Nu vezi care-i subuiectul?
In alta ordine de idei soarta vostra e pecetluita. Ji danii, bestii crimiinale, nu au ce cauta pe planeta.

@tomi 30-01-2013 - 16:59

Jupane, stirea asta a venit pe surse, nici IDF si nici arabii nu au confirmat-o…..

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-01-2013 - 18:24

Aviația israeliană a lovit ținte de la granița Siriei cu Libanul
Acasă » Lumea

Avioanele de lupta israeliene au atacat tinte de la granita dintre Siria si Liban, transmite agentia Reuters, citand un diplomat occidental. Lovitura ar fi survenit dupa cateva zile in care oficialii israelieni au avertizat asupra posibilei folosiri a armelor chimice in Siria.

Un diplomat occidental a declarat ca s-a produs o lovitura in zona de granita, insa fortele armate israeliene au refuzat sa comenteze. Informatia vine dupa ce presa libaneza a scris ca mai multe avioane israeliene au patruns in spatiul aerian libanez in nopatea de marti spre miercuri si miercuri dimineata.

’’Patru avioane israeliene au intrat in spatiul aerian libanez marti, la ora 16.30. Au fost inlocuite de altele patru ore mai tarziu, care au zburat pana la ora 2, iar apoi a urmat un al treilea grup, care si-a incheiat misiunea la ora 7.55’’, arata un comunicat al Armatei libaneze.

Presa a mai informat ca seful spionajului militar israelian, generalul-maior Aiv Kochavi s-a deplasat marti la Washington, pentru a discuta cu seful statului major interarme al SUA, generalul Martin Dempsey, la Pentagon.

Israelul a avertizat public ca va recurge la actiuni militare pentru a impiedica ca armele chimice al e Siriei sa intre in posesia Hezbollah-ului din Liban. Liderul acestei miscari, Hassan Nasrallah, ’’vrea sa mute tot ce se afla la frontiera cu Siria pe teritoriul Libanului’’, a spus Amnon Sofrin, fost sef al Mossad-ului. ’’Israelul a urmarit cu atentia convoaiele care se indreapta din Siria catre Liban’’, a mai spus el.

Premierul Benjamin Netanyahu, proaspta castigator alalegerilor legislative, a convocat mai multe consultari pe teme de securitate la inceputul acestei saptamani, privind raspunsul la transferul de arme catre Liban.

H2SO4 30-01-2013 - 23:00

whats your pOint ?

tomi 30-01-2013 - 18:40

@tomi nu ajunge ca mi-ai copiat numele, cel putin al meu este cel autentic, insa mai ai mult de invatat si de crescut pina ma vei ajunge din urma Jupane.
Si ca sa nu mori prost eu va arunc stiri doar dupa ce au aparut in presa chit ca sa zicem ca le stiu cu mult inainte sa le visati voi.Nu ma prizi tu de fraier tataie,esti prea mic sa vezi prin mine.
Citez:
Israeli forces attacked a target in Syria alongside its boarder with Lebanon, local media reports cited well-placed security sources Wednesday.

No official comment was made by the Israeli Defense Forces or by any Israeli official on this attack.

Israel has voiced concerns over chemical weapons leaking from Syria into the hands of Hezbollah militants in Lebanon.

„There was a definite hit,” a well-placed source said in a report cited by major Israeli news outlets.

The report of the attack follows earlier reports in the Lebanese media about Israeli air force fighter jets flying over south Lebanon on Tuesday night for several hours.

According to the Lebanese news agencies, citing an official notification by the Lebanese army, four fighter jets penetrated Lebanon’s air space near Naquora in southern Lebanon at 9 p.m. ( 1900 GMT) and left at 2 a.m. (0000 GMT) after performing several maneuvers.

It is not the first time the Israeli Air Force crosses over to the Lebanese airspace. Another report from the Lebanese media claims that such an event occurred on Saturday.
============

http://yalibnan.com/site/archives/2007/09/syria_intercept.php

=============

The Lebanese military said Wednesday that Israeli warplanes have sharply increased their activity over Lebanon in the past week, including at least 12 sorties in less than 24 hours in the country’s south.

Israel did not comment on the flights, but they come at a time when Israeli concerns about the civil war in neighbouring Syria are growing — specifically that advanced Syrian weapons may be given to hostile groups in Syria or Hezbollah in Lebanon.

Among Israeli security officials’ chief fears is that Hezbollah could get its hands on Syrian chemical arms and SA-17 anti-aircraft missiles. If that were to happen, it would change the balance of power in the region and greatly hinder Israel’s ability to conduct air sorties in Lebanon.

H2SO4 30-01-2013 - 23:03

… foarte interesant – foarte bine documentat acest „comment” al lu’ dumneavoasTra !!

urbos 30-01-2013 - 16:05

Totusi e foarte bine daca mesteca cacat in felul asta, caci batalia e deja pierduta pentru viermii astia. Abia ce Comisia Europeana se compromite mai bine.
Se cere o reforma in UE.

DXN 30-01-2013 - 21:05

urbos
30-01-2013 at 16:05 Doamnodobre!
Grait-ati ca o adevarata Zoe: barbata! „Se cere o reforma in UE.”

Cere-o! Da sa-ti cada si ultimul dinte!
Ca vin si ti-o dau!
TOATA.

Antibasistul 30-01-2013 - 16:15

Comisia europeana=dictatura, acum, influentata fiind de comunista dictatoare procuroare M. Macovei, ticaloasa fara pereche sluga a dictatorului Basescu.

Antibasistul 30-01-2013 - 17:17

CacatCOMISIA Europeana DICTATOARE ne-a bagat pe git cu forta pe dictatorul abject Basescu, dupa referendumul din vara in care poporul l-a demis!

NU MAI VREAU IN M UE 30-01-2013 - 17:04

Intr-un fel bine le face presei caci eu de cand tot ma chinuesc sa deschid ochii altora ca Romania a fost pusa pe butuci in favoarea integrarii in m UE si interesul corporatilor internationale iar presa lauda mereu m UE si C.E precum ar fi un al doilea Iisus pe pamant,daca era cu adevarat Iisus nu aflam nimic . Mai tineti minte cand presa ne spunea ca fara m UE si FMI pierdem investitorii care investitorii? Corporatile mondiale care vin sa ne fure resursele astia sunt investitori? Acum pac se trage si in presa.Ori punem mana pe ciomegi sa iesim din mizeria lor m UE ori ne vor strange de gat sa scape de noi,uitati-va ca anglia nu ne vor,germania urmeaza si ea atunci ptr ce drea qu mai platim zecile de mild de euro de la gura romanilor la m UE? SA AUZIM DE BINE!

Antibasistul 30-01-2013 - 17:12

Corect.

DXN 30-01-2013 - 20:31

SUNTEM PRAFF:
1. Am inghitit doua minciuni (referendumul 300 nu-i valabil + va dam laptesi miere) de la anUSuL condus de niste paparude! Acum au toata puterea.TOATA. Si ce fac? O sa ajungem sa mancam urzici in primavara! Da’ o sa sarbatorim Primul An al Victorioasei Revolutii Useliste din 2012!
mongoloidul incepe sa simta ca circul si schitele au devenit desuete, iar guvernarea RO nu se poate asemana cu intinderea mucilor cu limba pe buzele sarmizecetusssei
2. Am inghitit douazeci de ani minciuni de la jurnalisti/e paparude!
O sa ajungem sa-i declaram sabotori ai poporului RO! Cat de neprofesionisti sunt! Da’ tin cu patronu’!
3. Ne pare bine sa traim ca-n UE, da ne comportam ca tiganii!
Nu mai poate UE de RO!

digital 30-01-2013 - 20:50

mă boule!
1.nu-i valabil că limbistul tău kior e demonstrat ca impotent,iar referendumul acela a fost o kacialma de tip kiorist!
2.ai înghițit poate tu,care ești un ”înghițitor” consacrat!!!
3.
ți-am spus ieri și-ți repet astăzi,atâta timp cât ești vițel avortat român și ai pretenții să fii recunoscut ca bou european,ți-o meriți cu prisosință!

Tache 30-01-2013 - 20:40

Franta este ” total ” falimentara, a declarat secretarul de stat la ministerul muncii, Michel Sapin. Nicolas Sarcozy, fostul presedinte al Frantei, auster si de dreapta, a facut datorii in valoare de 513 miliarde de lire sterline. Sapin a declarat la un post de radio : ” statul continua inca sa existe, dar este complet falimentar ”.
Ministrul de finante, Pierre Moscovici, a declarat ca Franta isi poate indeplini obligatiile financiare, inclusiv plata salariilor.
Un sondaj al ziarului Le Figaro a aratat ca, 80,5% din cetatenii francezi, considera ca Franta este falimentara. Franta este a 2 a economie, ca marime, din UE.

briel 30-01-2013 - 21:04

**http://www.independent.co.uk/news/world/europe/france-is-totally-bankrupt-french-jobs-minister-michel-sapin-embarrasses-francois-hollande-with-shocking-statement-on-state-of-the-countrys-economy-8471077.html**

Asta a sa fie pe surse …

Apoi 10 minute fix pentru a intelege ca schema Ponzi nu se restrange numai la economia US, ci este bine mersi pe intreg mapamondul. Asa se explica de ce Germania vrea repatrierea aurului, sa se asigure ca intre cei lasati cu ochii in soare nu va fi si ea. Si stati asa ca inca miscarea nu a fost, doar vorbe.

GATA closing in on secrets behind gold cartel? (January 23, 2013)
**http://www.youtube.com/watch?v=yt8VJHmsG50**

Stai si te intrebi, daca toata lumea este in pierdere, in datorii, cine este fericitul castigator, debitorul ?

digital 30-01-2013 - 21:11

ai dreptate briel,inițial poți crede că debitorul va avea de câștigat și așa va fi o perioadă scurtă de timp,dar de fapt toată lumea va pierde,pentru că totul este prea adânc interconexat!
fac pariu cu tine că va apărea vitta verde să ne lumineze cu explicațiile lui amerloce!
stai pe fază!
nu se poate abține împuțitul ăla!

DXN 30-01-2013 - 21:39

Se abtine!
Da’ pe tine te mananca limba!
Daca lipseste celalalt neterminat ca-i dus cu somnul din cauza „palingii”, nu ai pe cine linge!
Da’ m-a ofer io sa-ti dau prepootzul: mic dar sincer! Numai pentru tine!

digital 30-01-2013 - 21:44

mai bine neterminat,decât terminat…așa ca tine,iar în legătură cu ăla micu,puneți gem pe el și …poftă bună!că te pricepi la limbism băsist!

Tache 30-01-2013 - 21:29

Ce a declarat presedintele Islandei, despre recuperarea miraculoasa, dupa crahul din 2008.

” Am dat dovada de suficienta intelepciune sa nu urmam ortodoxiile traditionale din lumea financiara occidentala, la moda in ultimii 30 de ani. Am introdus controale monetare, am lasat bancile sa se prabuseasca, am asigurat sustinere pentru cetatenii saraci si nu am introdus masuri de austeritate, asa cum vedem aici, in Europa.

De ce sunt bancile considerate sfintele biserici ale economiei moderne ? De ce bancile private nu sunt precum companiile aeriene sau de telecomunicatii, sa poata da faliment, daca au fost conduse intr-un mod iresponsabil ? Teoria care sustine ca bancile trebuie salvate, este teoria care sustine ca bancile trebuie lasate sa se bucure de tot profitul, atunci cand lucrurile merg bine, iar cand lucrurile merg prost, cetatenii obisnuiti sa achite nota de plata, prin taxe si austeritate. Popoarele care traiesc in democratii luminate, nu vor accepta asa ceva pe termen lung. ”

briel 30-01-2013 - 22:59

Congresul american, de exemplu, a fost amenintat cu instaurarea legii martiale (din cauza miscarilor de mase de mare amploare – fantome), daca nu va vota bailout pentru banci in 2008. Pe urma bulgarele s-a dus la vale. Actorul principal de atunci a fost Henry Paulson -US Secretary of Treasury. Urmat, desigur, de alt limbric din aceeasi Cupola, Timothy Geithner.

Rep. Brad Sherman Martial Law
http://www.youtube.com/watch?v=HaG9d_4zij8

ValVerde 30-01-2013 - 23:32

Hahahah…briele…ai luat-o rau pe aratura…

Mare ti-e gradina, doamne…

urbos 30-01-2013 - 23:48

Vezi guitatorule, degeaba iti da omu si link, tu la asta scoti doar un guitat si-atat, Apoi, in prostia ta, zici ca vrei sa ti se argumenteze. Pai combate argumentele ba cacatule, nu guita.

briel 30-01-2013 - 23:53

Eu am luat-o pe aratura sau congresmanii ? Uite altul care zice la fel:

Senator James Inhofe talks about threats of martial law for the bailout
http://www.youtube.com/watch?v=6PovFa9hVtw

Daca asta de mai jos nu te lamureste, atunci esti rau intentionat …
Paulson july 16 2009
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fayl3nEEK5U#!

Te astept cu contracarari valide, nu cu gradini … suspendate.

ValVerde 31-01-2013 - 01:53

briel, tu intelegi limba engleza?
Intelegi ce spune congressman-ul ala?
Ai idee care e spiritul cuvintarii lui ?

El ataca pe cei care creaza atmosfera de panica si frica pentru a vota o lege pe nemestecate.

El spune ca aceiasi indivizi (Tache si briei de peste ocean) care picteaza scenariile astea apocaliptice cu legea martiala, au spus de asemenea, citez: „the sky will fall”, Dow Jones o sa piarda 3000 in prima zi si inca alte 4-5000 in urmatoarele zile, etc.

Omul de fapt denunta pe cretinii panicarzi, exemplificind cu citeva fantezii extreme, iar tu iei o idee din asta si o vinzi de buna, ca si cind ar fi pozitia oficiala pusa in fata congresului.

De ce nu ne spui ca Congresul american a fost amenintat cu caderea cerului pe Pamint ? E in aceeasi fraza.

Incheierea din primul meu mesaj ramine in picioare.

briel 31-01-2013 - 03:11

Frectie …

Paulson nu a luat cuvantul in plenul Congresului, ci ca un sarpe a avut discutii cu grupuri mici de parlamentari, insinuandu-le aceeasi idee: treaba este extrem de serioasa, de grava, ar putea avea loc great civil unrest si ca urmare martial law ar putea fi declarata. Asta e pe scurt.

Eu am venit cu dovezi clare ale afirmatiilor, tu vii cu interpretari si chiar nu poti s-o scalzi. Inteleg engleza extrem de bine.

Deduc ca esti rau intentionat.

ValVerde 31-01-2013 - 03:40

Eu am venit cu dovezi clare ale afirmatiilor, tu vii cu interpretari si chiar nu poti s-o scalzi. Inteleg engleza extrem de bine.

===

Poate n-ar fi rau sa-l mai asculti odata, pentru ca daca intelegi ce spune, atunci nu intelegi cum functioneaza Congresul SUA.

Cind se dezbate o tema importanta, Congresul cheama specialisti sau suporteri ai fiecarei pozitii.

De exemplu, in problema assault weapons, ieri o gagica a declarat in fata senatorilor ca interzicerea vinzarii armelor militare va lasa mamele cu copii fara aparare. In aceleasi audieri, rep NRA a spus ca problema violentei si a armelor semiautomate nu e interzicerea lor, ci proliferarea lor. Deci cit mai multe mitraliere pe strazi.

Cind Pentagonul vrea bani, se duce in fata Congresului si picteaza tot felul de scenarii macabre cu invazii si razboaie.

In timpul crizei bancare din 2008, multi au intrat in panica in mod sincer.
Au imaginat tot felul de scenarii care mai de care mai apocaliptic (inclusiv legea martiala) ca sa determine Congresul sa aprobe rescue money.

Paulson nici macar nu a facut-o in plenul Congresului ci „in privat” (asculta clipul pe care l-ai pus chiar tu) ca un lobist oarecare.

Tu ai idee ce spun lobistii senatorilor pentru a trage spuza pe turta lor???

Asta e proces normal si flacaul din imaginea pe care ne-o pui pe tapet infiereaza tocmai astfel de practici.

Dar de la loby in privat cu sperieturi pina la ” Congresul a fost amenintat cu legea martiala” asa cum zici tu, e o cale atit de lunga, ca de la timpeniile lui Tache la realitatea asta comuna.

briel 31-01-2013 - 04:19

Hai, ma Vale ! Paulson nu poate fi „un lobist oarecare”, era US Secretary of Treasury !! Citeste fisa postului,

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Secretary_of_the_Treasury

Oricare congressman ar fi luat in considerare ce spune asta. De fapt, i-a tras pe sfoara, uita-te la clip-ul „Paulson julay 16 2009” de mai sus. A cerut bani pentru una si i-a folosit la alta.

ValVerde 31-01-2013 - 06:47

„Paulson nu poate fi “un lobist oarecare”,”

===

Si de aia spun „CA un lobist oarecare”
Eu nu sint aici sa-l apar pe Paulson.

Eu am ce am cu afirmatiile tale hazardate cum ca
„Congresul a fost amenintat cu instituirea legii martiale”

Citiva senatori in mediu privat, la un pahar de ce-or bea ei NU este Congresul SUA.

Scenariul apocaliptic vine de la cineva care are un mare interes in decizia finala.
Dovada ca „Congresul” (de fapt parte din senatori) nu a cumparat povestea este discursul pe care il postezi tu, si mai incolo, unde Paulson e luat la shtanga in plen.

Sopirle bagate pe la senatori influenti NU sint amenintari oficiala, cu atit mai mult cu cit nu a repetat-o cind a fost audiat.
(Chiar daca ar fi repetat-o, era doar opinia lui, nu inseamna ca votul ar fi fost bazat pe amenintarile lui Paulson)

Ceea ce a facut sa se voteze pentru plata banilor a fost faptul ca nici o alta opinie opusa, nici un alt model nu a putut oferi o solutie viabila problemei.

De fapt, a fost decizia cabinetului Bush, continuata de Obama si care a salvat economia SUA de la o soarta mult mai rea.

Insusi faptul ca doua administratii total diferite si in competitie au adoptat aceeasi formula, vorbeste singur despre faptul ca aici nu e vorba de partizanism ci consens bazat pe realitati economice.

Daca tu crezi ca exagerarile lui Paulson sint ceea ce a influentat congresul sa voteze cum a votat, esti naiv.

briel 31-01-2013 - 03:23

Jane, un crestin, geek-a, C si cine mai doreste, faceti un bine forumului si spuneti ce intelegeti voi din afirmatiile celor doi congressmen. Va rog.

Ca sa incheiem apoi subiectul.

un crestin 31-01-2013 - 05:56

@Briel,
Valuca nu primeste de la mine nimic.Zice ca-s cititorul unei singure carti.

Daca nu se indura Dumnezeu sa-i innoiasca mintea….

Vezi ca daca te prinde , te si agreseaza. Cu ateii nu se stie niciodata.

ValVerde 31-01-2013 - 06:51

Crestine, ai incercat sa spui ceva ?

Briel nu te rugase sa citesti, ci sa asculti.
Am inteles ca nu citesti decit o singura carte, dar de ascultat, nu asculti decit aceleasi slujbe ?

jan dinu 31-01-2013 - 10:01

Am aparut acum pe faza : Referitor la ce
doresti o clarificare din partea mea fara a
parcurge YT cu declaratiile – secretarului
averii americane – hotaririle se fac cu
ushile inchise de comun acord cu alti
factori decisivi ( banca federala – IMF – Mondiala
CIA ) shi stabilesc cum sa „IASA ” in interesul american . Tot ce a fost „potopul financiar
declansat la sf. domniei lu Bush a fost pregatit
mai demult imediat dupa 11sept -a actului
terorist cind multi investori shi-au retras – masa financiara intrind ca investitori pe Euro .
Lucratura a fost inteligenta chiar dacashi aici – loco -au fost disruptii in special in sectorul
real estate cind a cazut piatza prin devalorizare , shi pierderea multor milioane de lcuri de munxa .Dar asta atrecvut raminind la suprafata fara prea mult disturbantza sociala …tiparinduse alti bani dupa ce petrodollaristi arabi ..shi rusi au pierdut masiv .(dar nu numai ei)… Pierderile din IraK shi Afganistan au fost recuperate usor pe tacute !Baiatul lui Paulson (crestin ) e proprietarul
echipei de fodbal -TIMBERS – care este in prima liga shi chiar iL cunsc .Un tip OK (
tradind Rapidul pentru T …,daca mai traia Nea Tudorica din Grand il aduceam aici sa traga desteptarea la trompeta . Dar asha estre”SILENTIO – !…
JD-USA dupa 12 naptea

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-01-2013 - 19:07

@ LOOrdul Jann BULLa de Canteburry!
Sire , scuz-ma pt.interventia mea ,intepestiva
Dar am o sugestie in favoarea atentiei Domniei-foasthe m si anumeL: deaqa ala cu trompetam din
galeria giulesteana este indisponibil momentan
Uite urbosii, dedeteii, sa Latzei, ciumahotzi si illoti
Totzi ,dar absoluth TOTZI, canta la TROMBON si
I-st Tin tromphetzile unu la altu in buca,L !
Sincerly, your best friends from BALKANISCHE SHATReen !

briel 30-01-2013 - 23:54

@Vale

Eu am luat-o pe aratura sau congresmanii ? Uite altul care zice la fel:

Senator James Inhofe talks about threats of martial law for the bailout
**http://www.youtube.com/watch?v=6PovFa9hVtw**

Daca asta de mai jos nu te lamureste, atunci esti rau intentionat …
Paulson july 16 2009
**http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fayl3nEEK5U#!**

Te astept cu contracarari valide, nu cu gradini … suspendate.

urbos 31-01-2013 - 00:00

Individul e total imbecil, inainte de a fi rau intentionat. Sa nu ai asteptari de la un asemenea vierme spalat la creier.

digital 31-01-2013 - 20:52

am înțeles că la ăștia e orgasm să-și dea citatate din ăla și din ăla,să-și dea surse din tot felul de guriști care de fapt le-o trag în bot,lor și unor națiuni întregi de retardați din care ac parte ei înșiși!
o fi și asta un fel de sex modern,pentru vitălăi!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-01-2013 - 21:22

Va inteleg frustrarile,pe cine sa-citatzi
alde-CACARAU.alde-starchitura-chiorpec
La-alde,viermi-de-kkt!ETALON,ramane.kktul!

digital 31-01-2013 - 21:31

ho,koviltir -ciuruit ,că nu erai în discuție,tu marș la morgă,un” te-a trimis bulanul!

briel 31-01-2013 - 18:47

@ Jane, multumesc. Daca e asa cum spui tu, atunci e si mai grav decat pare.
@Vale,

Te rog sa ma crezi, amenintarea (sau intimidarea daca-ti place mai mult, eu am tradus threat) a fost reala. Meeting-ul in plina noapte cu House rep. ca sa-i convinga sa treaca bill-ul pt. bailout. Am vazut un alt clip explicit despre asta, din pacate acum nu-l gasesc, nu l-am bookmarked. Culmea este ca Paulson a fost un part-time employee, doar 6 luni la Treasury si a reusit sa faca din rahat bici.

Jumatate din banii obtinuti (700 bil.) au fost folositi ca sa bailout banci din afara US: din China, din Saudi Arabia, din Londra… (pentru care FED nu se lasa audit)
Ce ai vazut in youtube-ul ala scurt este un extras. Aici sunt 3 parti cu discursul complet (fara exagerare, de nota 10)

Congressman Brad Sherman: Martial Law if We Voted No [1]
http://www.youtube.com/watch?v=p6KRXnYgu5I

Ca sa nu pierzi vremea, in partea [2] la 4:40 auzi in clar.

nota – pentru jan dinu (he he…) – tipul este din parinti evrei rusi, un om de caracter si democrat.

ValVerde 31-01-2013 - 19:25

Jumatate din banii obtinuti (700 bil.) au fost folositi ca sa bailout banci din afara US: din China, din Saudi Arabia, din Londra… (pentru care FED nu se lasa audit)

===

🙂

Daca Feds nu se lasa auditati, de unde stii ca banii s-au dus in China, SA sau Londra ??? Surse interne ?

E clar si transparent unde s-au dus cei 700 bil Poti spune de ce crezi ca jumatate din ei s-au dus in tarile calde?

Hahahaha conspiratia lui Jan e mai tare decit conspiratia ta !

In fantezii sa fantezim, in minciuni sa ne minciunim sau in conspiratii sa ne conspira…cum se zice ?

briel 31-01-2013 - 19:57

Pai nu te-ai uitat, ca ti-am dat si minutul?

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=55lOhYw8Lxk

4:20 – 4:53

Nu se poate sa vorbeasca vise on the House floor !

ValVerde 31-01-2013 - 20:35

briele, nu ai decit sa crezi ce vrei…

L-ai auzit pe Romney spunind ca GM a folosit bailout money in beneficiul Chinei ?

E normal sa faci declaratii explozive care nu pot fi contrazise tehnic, dar care sint total pe linga subiect.

Nu stiu la ce se refera flacaul asta, dar uite o solutie probabila: Banci care sint companii americane si fac negot in America pot fi proprietatea unui alt guvern sau investitori privati straini.

Bank of China in America, companie americana care este supusa legilor americane, ar fi putut aplica pentru ajutrul TARP (din nou, pentru ca este an american entity)

O poti rasuci usor spunind ca ajuti China, nu e asa?

ttp://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/subjects/c/credit_crisis/bailout_plan/index.html

Acum e clar ca poti sa crezi NY Post, sau poti sa-l crezi pe Tache…fiecare cu parerile si preferintale lui…

ValVerde 31-01-2013 - 19:34

Was the taxpayer really out $700 billion? No, since Congress only authorized $350 billion to be lent out in 2008. The other $350 billion was saved for the new President when he took office in 2009. Obama never used the TARP funds to further bail out banks. Instead, he launched the $787 billion Economic Stimulus package. Second, the government bought bank stocks when the prices were depressed and sold later, when prices were higher. By 2012, banks had repaid $292 billion of TARP funds, leaving only $120 billion still outstanding. These funds were used for the HARP program, to help homeowners facing foreclosure. Third, the bill required the President to develop a plan to recoup losses from the financial industry if needed.

(Kimberly Amadeo)

briel 31-01-2013 - 20:21

hahaha

Asta-i ca roata tiganeasca …

In articolul tau- pe care l-am citit – daca apesi pe textul albastru „banks had repaid $292 billion of TARP funds”, unde crezi ca duce ?

Aici:
Banks are using government loans to repay TARP
http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/post/the-government-has-recouped-tarp-money-by-accepting-other-government-funds/2012/03/09/gIQAHgdT1R_blog.html

jan dinu 31-01-2013 - 19:52

– Doctore – care sunt prtocoalele voastre de tratament de
inspaimintat virusurile gripale ? N-am febra ,temperatura e normala
Dar statrea febrila este acuta combinata se are c-o alergie
neidentificata de mine . Starea de incumbare a inceput duminica dupa ce am mers in aglomeratie in mai multe locuri .Pe partea sitiga a sinusului a reactivat avind o sensibilizare veche …Am facut absortie pe nari
cu sare fara iod de citeva ori spre a desfunda cit mai posibil dar se pare ca
persista ,posibl chiar prin implicarea nervului – trigeminal – N-am
bacterie shi deci nu este nevoie de antibiotice . D-l Bula mi-a oferit reteta
pentru un alt diagnostic pentru a nu – vizita – doctoritza …din apropiere ,
TU ai venit cu unul de invigorare prin „horse”radish” …tzelina patriei
dar am o stare de urgentza ca maine trebuie sa fiu la JOben .
Daca iau o masca de cosmetica (stii despre ce evorba ) combin in
putina apa musetel + camfor cu inhalatii cit pot sa suport la high temp
poate omori virusul fara sa provoc trigeminalul ??
JD-USA( azi doar pacient).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS