Acasa Cultura-ReligieCultura Metro-Goldwyn-Mayer, în faliment

Metro-Goldwyn-Mayer, în faliment

scris de Ziua Veche
2 afisari

Legendarele studiouri Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) care de-a lungul istoriei au lansat filme devenite clasice, precum „The Wizard of Oz” sau seria „James Bond”, au declarat faliment ca urmare a incapacităţii de a plăti o datorie de 4 miliarde de dolari către creditori, informează site-ul topnews.co.uk, citat de Agerpres.


Creditorii studiourilor MGM au încercat să recupereze această datorie de peste 1 an de la data scadenţei, iar în prezent se pregătesc să preia 95% din acţiunile companiei.

De asemenea, creditorii au anunţat că urmează să permită fondatorilor companiei Spyglass Entertainment să conducă o variantă la scară redusă a studiourilor MGM în speranţa că vor putea să-i recupereze măcar o parte din împrumut. Această strategie aduce în genunchi un gigant de talia MGM care are o istorie de peste 4.000 de titluri de film şi 205 premii Oscar.

Analiştii pieţei filmelor sunt de părere că procedurile de faliment se vor derula rapid pentru a permite lansarea noului film din seria „James Bond” ale cărui drepturi sunt deţinute de MGM.

0 comentariu

pilot 18-06-2010 - 20:41

au observat si ei, in fine, ca n-au 1.3 miliarde de dolari in casierie.

asta ii cam obliga fie sa ia Gripen, care ne lasa sa le platim in 15 ani, cu 2 ani perioada de gratie, fie sa nu mai ia niciun avion.

sa vedem ce va fi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS