Acasa Cultura-ReligieCultura Miercuri e primul meci Academia Caţavencu vs. Caţavencii

Miercuri e primul meci Academia Caţavencu vs. Caţavencii

scris de P.C.R.
12 afisari

Denis Dinulescu, noul redactor-şef al revistei Academia Caţavencu, a declarat, că revista în noua formulă – care apare pe piaţă miercuri – va păstra spiritul Caţavencu, însă va fi „mai veselă şi întinerită”.

Potrivit scriitorului şi dramaturgului Theodor Denis Dinulescu, citat de Mediafax, Academia Caţavencu în noua formulă are în prezent o echipă formată din circa zece persoane, din care face parte şi poetul Paul Vinicius, redactor-şef adjunct. Dinulescu nu a menţionat alte nume din noua echipă Academia Caţavencu, precizând însă că în aceasta nu se regăsesc foşti angajaţi ai revistei. „Avem o echipă întinerită”, a precizat Dinulescu.

„Va fi o continuitate. Vom păstra spiritul Caţavencu. Revista va fi, însă, mai veselă şi încercăm să o facem mult mai tânără. Noutăţile vor fi «veselia şi tinereţea». Cei din vechea echipă erau posomorâţi şi credeau că deţin tot umorul din România şi nu este aşa”, a spus Denis Dinulescu, care a precizat că a fost cooptat în noua echipă a revistei Academia Caţavencu în urmă cu aproximativ o săptămână. De altfel, Denis Dinulescu a făcut parte şi din echipa iniţială care a lansat revista Caţavencu, în anii ’90, publicaţie care, pe 21 octombrie 1991, a devenit Academia Caţavencu.

Săptămânalul Caţavencii, care va fi lansat miercuri de Adevărul Holding şi fosta echipă editorială a publicaţiei Academia Caţavencu, va avea 16 pagini de bază şi va costa 2,5 lei.

„Săptămânalul va fi realizat de aceeaşi echipă care, de peste 20 de ani, a produs cea mai apreciată publicaţie românească de satiră politică”, se spune în comunicatul Adevărul Holding.

Totodată, în comunicat se precizează că în echipa noii publicaţii de satiră şi umor Caţavencii a fost cooptat poetul Mircea Dinescu, cel care va semna, în fiecare săptămână, un editorial în paginile noii reviste. În plus, Dinescu a reprimit, „potrivit tradiţiei”, funcţia de „preşedinte al Caţavencilor„.

Revista Caţavencii va avea 16 pagini de bază şi va costa 2,5 lei. Din echipa editorială fac parte „veterani” precum Octav Mardale, Doru Buşcu, Patrick Andre de Hillerin, Eugen Istodor, Viorel Moţoc, Florin Iaru, dar şi nume consacrate ale genului satiric în frunte cu Ştefan Agopian, Cristian Teodorescu, Cornel Ivanciuc, Ion Barbu, Ioan Groşan, Alin Ionescu, Simona Tache, Dragoş Vasile, Mihai Radu şi graficianul Bogdan Petry.

1 comentariu

Walker 28-06-2011 - 10:59

Mah, sa-l ia si pe Mircea Toma la ei, la Catavencii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult