Acasa Cultura-ReligieCultura Mihai Eminescu, sarbatorit la Ipotesti

Mihai Eminescu, sarbatorit la Ipotesti

scris de Ziua Veche
5 afisari

Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu organizeaza, in perioada 13-15 iunie, cea de-a 44-a editie a Zilelor Eminescu.
In cadrul acestor manifestari, duminica, incepand cu ora 10.00, in amfiteatrul Laurentiu Ulici, au fost decernate premiile celei de a 29-a editii a concursului de poezie „Porni Luceafarul”. Tot duminica, dar de la ora 18.00, va debuta la Ipotesti prima editie a „Serilor melancolice eminesciene” din cadrul Festivalului National de Muzica Folk pentru Copii si Tineret, care va fi urmata, de la ora 21.00, de un recital de muzica folk sustinut de artistul Florin Sasarman, transmite Agerpres.

Pe 15 iunie, cand se implinesc 121 de ani de la moartea celui mai mare poet roman va fi oficiata o slujba de pomenire in Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din incinta Memorialului Ipotesti si va fi vernisata o expozitie de vesminte de cult pretioase si un studiu teologico – spiritual Eminescu, realizat si prezentat de muzeograful Maria M. Cassian. Va urma o depunere de jerbe de flori la mormintele familiei si a unei coroane la bustul poetului din curtea Memorialului Ipotesti si decernarea Premiului National „Petru Cretia” pentru facsimilarea manuscriselor eminesciene, in prezenta academicianului Eugen Simion. In program mai este inclusa proiectia filmului „Manuscrisele Eminescu – Academia Romana”, dar si lansarea albumului „Ipotesti – memoria unei case” si volumului „Eminescu – realitate si sublimare poetica”, ambele semnate de cercetatorul Valentin Cosereanu.

0 comentariu

doina iamandei 05-06-2010 - 15:08

Multumesc.

iamandei doina 08-06-2010 - 13:07

Vai de capul tau.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult