Acasa Cultura-ReligieCultura Ministerul Culturii trece Sarmizegetusa Regia la CJ Hunedoara

Ministerul Culturii trece Sarmizegetusa Regia la CJ Hunedoara

scris de M.A.
4 afisari

Sarmizegetusa Regia Grădiştea de Munte va ajunge din administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional în cea a Consiliului Judeţean Hunedoara.

Sarmizegetusa (unseenromania.com)

Ministerul Culturii trece Sarmizegetusa Regia la CJ Hunedoara (foto: unseenromania.com)

Autoritatea locală îşi propune să acceseze fonduri europene pentru punerea în valoare a momentului istoric, precum şi executarea unor lucrări specifice de conservare şi de restaurare, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

În acest sens, Guvernul a aprobat o hotărâre privind înscrierea unui monument istoric, cuprins în Lista patrimoniului mondial UNESCO, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, precum şi transmiterea acestuia din administrarea MCPN în cea a Consiliului Judeţean Hunedoara.

2 comentarii

Popescu Aurelian 12-12-2012 - 20:58

Ce sa mai zicem. De la nivel national trece la nivel judetean. De ce nu a trecut acest obiectiv la nivel local, comunal? Asa era poate mai bine. Iata ca se trece la descentralizarea sarcinilor si la centralizarea profitului. Numarul celor din Parlament s-a majorat substantial. In curand vom vedea ca se majoreaza si numarul celor din guvern pentru sarcini mult mai restranse dar cu bani mult mai multi. Ponta spune ca Banii in Parlament raman aceiasi. Nu-l cred. Va veni cu o explicatie si va majora bugetul Parlamentului. Pentru a face un buget de cheltuieli atat de stufos va trebui sa rezolve si capitolul spinos, cel al veniturilor care nu mai vin. Singura solutie, taxe, impozite si iar taxe si iar impozite la impozite.

Pusa 13-12-2012 - 05:17

cum sa-i ramana acelasi buget pentru parlament? Ne-am pricopsit cu zecile de parlamentari in plus in loc sa li se scada lnumarul. Mai mult, doreste inca 2 ministrii !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult