Acasa Cultura-ReligieCultura Ministerul Sănătăţii: Pentru a fi tratat în străinătate, Şerban Ionescu trebuie să depună o cerere

Ministerul Sănătăţii: Pentru a fi tratat în străinătate, Şerban Ionescu trebuie să depună o cerere

scris de A.B.
1 afisari

Ministerul Sănătăţii aşteaptă o solicitare din partea lui Şerban Ionescu pentru a-l trimite la tratament în străinătate, instituţia neputând lua o decizie fără acordul actorului.

ionescu

foto: stiri.com.ro

Secretarul de stat Alexandru Rafila a precizat că decizia de a pleca la tratament în străinătate îi aparţine lui Şerban Ionescu. “Nu putem hotărî noi în locul lui”, a spus Rafila. El a ţinut să sublinieze că diagnosticul pacientului este confidenţial şi îşi va alege clinica în care vrea să fie tratat în funcţie de oferta existentă. Potrivit secretarului de stat, până în prezent Şerban Ionescu nu a făcut o cerere pentru a pleca la tratament în străinătate. Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara, săptămâna trecută, că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit.

„Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice”, a spus Vasile Cepoi. El a subliniat că ursă fie aleasă clinica unde ar putea fi pus diagnosticul şi actorul Şerban Ionescu ar putea face tratament. Ministrul a adăugat că cei 88.000 de lei alocaţi de Guvern reprezintă o sumă orientativă, costul tratamentul lui Şerban Ionescu într-o clinică din străinătate putând fi mai mic. „Va fi aleasă clinica dintre trei unităţi sanitare din Europa care ar putea să-l diagnosticheze şi să-l trateze pe Şerban Ionescu„, a mai spus Vasile Cepoi. Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, diagnosticat, după internare, cu borelioză, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă. Executivul a început deja discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu s-a ameliorat şi continuă tratamentul cu antibiotice, anunţa Ministerul Sănătăţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult