Acasa Cultura-ReligieCultura Misterul diamantelor Agathei Christie

Misterul diamantelor Agathei Christie

scris de L.M.
6 afisari

Misterul diamantelor Agathei Christie. Popularele romane poliţiste au captivat cititorii timp de decenii cu personaje precum Miss Marple şi Hercule Poirot. Exista însă un mister ce o înconjura până acum pe romancieră, care nu putea să fie dezlegat nici la sfârşitul cărţilor sale.

Misterul diamantelor Agathei Christie

Misterul diamantelor Agathei Christie

Misterul diamantelor Agathei Christie pierdute. Christie a moştenit diamantele foarte scumpe de la mama ei, dar în ciuda investigaţiilor făcute nimeni nu a putut să descopere ce s-a întâmplat cu ele. Cel puţin până ce admiratoarea Agathei Christie, Jennifer Grant, a cumpărat vechiul cufăr de călătorie al autoarei din casa ei din Devon în 2006. Grant, care a plătit doar 170 de dolari pe cufăr, a descoperit mai târziu că era o ascunzătoare în fundul acestuia, pe care nu a putut să o deschidă. După câţiva ani, Grant a reuşit să deschidă ascunzătoarea cu ajutorul unei ustensile de metal şi a dat peste diamantele pierdute ale scriitoarei.

Jennifer Grant spune că era curioasă cu privire la conţinutul cutiei şi că, din când în când, o mişca şi, spune ea „dacă era foarte linişte, puteai auzi ceva mişcându-se înăuntru, dintr-o parte în cealaltă, când o mişcai”. Abia în 2010 s-a decis să deschidă cutia şi a avut surpriza vieţii: „Nu vroiam să distrug misterul”. În cutie se aflau 52 de monede de aur, o broşă cu diamante şi un inel cu trei diamante. Cele două bijuterii sunt menţionate în biografia Agathei Christie, drept preţioase moşteniri de familie care ar fi trebuit să ajungă la ea şi la sora sa, Madge.

 Jennifer a decis să vândă preţioasele descoperiri pentru a-şi construi o baie în casă şi pentru a strânge bani pentru a-şi cumpăra o barcă, pe care intenţionează să îi dea numele faimoasei scriitoare. Femeia de 65 de ani a avut încă o surpriză atunci când a obţinut, în urma licitaţiei, o sumă la care nici nu spera, adică 50.000 de lire sterline.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult