Acasa Cultura-ReligieCultura Misterul lui Charles Dickens

Misterul lui Charles Dickens

scris de Z.V.
9 afisari

La data de 9 iunie 1865 Charles Dickens se întorcea cu trenul la Londra. Dintr-o eroare de planificare, trenul trece printr-o porţiune a căii ferate aflată în reparaţii şi deraiază. Se întorcea din Franţa, unde fusese însoţit de amanta sa, actriţa Ellen Ternan, şi de mama ei.

Cum a supravieţuit Charles Dickens unui incredibil accident de tren

În apropiere de Staplehurst, comitatul Kent, din cauza proastei comunicări cu muncitorii care reparau un pod peste un râu, conductorul trenului nu a putut frâna la timp şi şi-a continuat drumul peste şinele nefixate. Cu mult noroc, locomotiva şi primele vagoane au reuşit să treacă pe celălalt mal. Vagoanele din coada trenului, însă, nu au avut aceeaşi soartă, şi s-au prăbuşit în apă. Charles Dickens, pe atunci în vârstă de 53 de ani, a ajutat la salvarea mai multor persoane până la sosirea echipelor de intervenţie. În ultimul moment, abia, şi-a adus aminte că uitase în vagonul suspendat manuscrisul romanului la care lucra, Prietenul nostru comun, şi a intrat să-l recupereze, în ciuda pericolului la care se expunea.

Dickens şi cele două însoţitoare ale sale au supravieţuit accidentului. Evenimentul va avea consecinţe pe tot parcursul vieţii autorului.  În cei cinci ani rămaşi pînă la moarte, scriitorul, altădată de o prolificitate proverbială, reuşeşte să termine un singur roman. Charles Dickens moare pe 9 iunie 1870, la fix 5 ani de la data acccidentului, lăsînd neterminat romanul The Mystery of Edwin Drood.

Charles Dickens, 200 de ani de la naşterea lui Boz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult