Acasa Cultura-ReligieCultura Moarte suspectă a actorului Philip Seymour Hoffman

Moarte suspectă a actorului Philip Seymour Hoffman

scris de L.M.
14 afisari

Actorul american Philip Seymour Hoffman, laureat în 2006 al Premiului Oscar pentru rolul principal din lungmetrajul Capote, a încetat din viață, duminică, la New York, potrivit Wall Street Journal.

Moarte suspectă a actorului Philip Seymour Hoffman

Moarte suspectă a actorului Philip Seymour Hoffman

În vârstă de 46 de ani, Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort în apartamentul său din Greenwich Village, în Manhattan, conform aceleiași surse.

Potrivit The Wall Street Journal, trupul neînsufleţit al actorului american a fost descoperit în baia apartamentului său, în jurul orei locale 11.15, de către un prieten scenarist, care a telefonat imediat serviciilor de urgenţe. Potrivit site-ului TMZ.com, actorul a fost descoperit decedat duminică dimineaţă, în apartamentul său din New York, iar decesul său pare să fi fost cauzat de o supradoză de droguri. Acelaşi site afirmă că poliţiştii newyorkezi au descoperit un ac de seringă înfipt într-unul dintre braţele starului hollywoodian. Poliţia americană a deschis o anchetă, informează TMZ.com.

Deşi circumstanţele în care Philip Seymour Hoffman a murit nu sunt deocamdată foarte clare, actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependenţa de droguri. Actorul nu mai consumase droguri timp de 23 de ani, dar a recidivat din acest punct de vedere în 2012. În mai 2013, starul s-a internat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se trata contra dependenţei de heroină.

Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote” în 2006 şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” pentru prestaţiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War” (2007), „Doubt” (2008) şi „The Master” (2012).

Actorul american are o filmografie bogată – a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecţi”, „Dragonul Roşu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” şi „Moneyball: Arta de a învinge”.

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în blockbusteruri, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult