Acasa Cultura-ReligieCultura Monica Ghiurco, propunerea CA pentru funcția de președinte TVR

Monica Ghiurco, propunerea CA pentru funcția de președinte TVR

scris de C.P.
16 afisari

Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului se vor reuni luni pentru a o audia pe Monica Ghiurco, propusă pentru funcția de președinte – director general al SRTv de Consiliul de Administrație al instituției.
Monica-Ghiurco-TVRMonica Ghiurco, membru al Consiliul de Administrație din partea angajaților, a fost propusă de CA pentru funcția de președinte al instituției. Propunerea urmează să fie validată săptămâna viitoare de către parlament.

La alegerile din CA au participat Irina Radu și Monica Ghiurco. Ghiurco a primit șapte voturi, în timp ce Irina Radu, șase.
Potrivit președintelui Comisiei de cultură de la Camera Deputaților, Gigel Știrbu, propunerea oficială din partea TVR a ajuns la Parlament, iar comisiile de specialitate se vor reuni, cel mai probabil, lunea viitoare pentru audiere, în aceeași zi în care va avea loc și ședința de plen comun în care va fi votat președintele-director general.

Aceasta este a treia încercare de numire a unui președinte TVR, după ce prima propunere, George Orbean, a fost respinsă de parlament, iar la a doua întrunire a Consiliului de Administrație a fost egalitate de voturi.
Noul Consiliu este format din:

Irina Radu (propunerea PSD),
Doina Gradea (propunerea PSD),
Alfred Bulai (propunerea PSD),
Oana Stănciulescu (propunerea PNL),
Radu Carp (propunerea PNL),
Debreczeni Hajnal (propunerea UDMR),
Ruxandra Garofeanu (propunerea UNPR),
Cristian Hadji Culea (propus de grupul ALDE),
Raico Cornea (propus de grupul parlamentar al minorităților naționale),
Christel Ţopescu (propusă de Administrația prezidențială),
George Orbean (propus de Guvern),
Teodor Gabriel Giurgiu (ales de salariații din TVR),
Monica Ghiurco (aleasă de salariații din TVR)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult