Acasa Cultura-ReligieCultura Mormant vechi de 3.000 de ani descoperit langa Cairo

Mormant vechi de 3.000 de ani descoperit langa Cairo

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

Un mormant apartinand unui inalt demnitar din timpul erei faraonice, vechi de peste 3.000 de ani, a fost descoperit in apropiere de Cairo, a anuntat Departamentul pentru antichitati egiptene.


Mormantul lui Betah Mes, care a fost lider militar, scrib regal, responsabil al vistieriei si administrator al granarelor regale, dateaza din timpul celei de-a 19-a dinastii (1320 – 1200 inaintea erei noastre), perioada cunoscuta mai ales prin domnia lui Ramses al II-lea, potrivit unui comunicat. Mormantul, cu o lungime de 70 de metri, divizat prin culoare si sali de rugaciuni, a fost descoperit in situl Saqqara, la sud de Cairo, informeaza Mediafax. Arheologii egipteni au descoperit basoreliefuri reprezentand ofrande aduse divinitatilor, mai ales zeului Amon, sotiei acestuia, Mut, si fiului lor, Khonsu. Mormantul contine si basoreliefuri reprezentandu-l pe Mes si familia acestuia vanand si pescuind pe Nil, dar si statuete despre care vechii egipteni credeau ca sunt folositoare in lumea de dincolo. Cercetarile continua in camera principala, unde arheologii spera sa gaseasca mumia lui Mes si poate pe cea a sotiei acestuia.

0 comentariu

gig 04-06-2010 - 16:58

nu-l salta astia odata pe javra de vantu?

nik 08-06-2010 - 04:46

presedinte sigur nu ar fi avut probleme .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult