Acasa Cultura-ReligieCultura MSU îi va acorda lui Boc titlul onorific de doctor în drept

MSU îi va acorda lui Boc titlul onorific de doctor în drept

scris de Stefan Galai
18 afisari

Universitatea americană Michigan State University (MSU) îi va acorda, pe 4 mai, lui Emil Boc titlul onorific de doctor în drept, potrivit site-ului universităţii.

emil boc

Emil Boc

Boc va primi acest titlu onorific cu prilejul ”spring commencement” la MSU, o ceremonie de primăvară la care sunt conferite grade universitare.

Site-ul MSU îi face o scurtă prezentare lui Boc, informează Agerpres. Site-ul menţionează că Emil Boc a avut două mandate de primar al oraşului Cluj-Napoca, un mandat de patru ani de membru al Parlamentului din România, Camera Deputaţilor, şi a că fost premier din 2008 până în februarie 2012.

În calitate de primar şi membru al Parlamentului, Boc s-a implicat activ în procesul aderării României la Uniunea Europeană, relevă site-ul universităţii.

Rădăcinile politice ale lui Emil Boc au început la MSU, ca ”visiting scholar”, prin intermediul programelor de cooperare interuniversitară. În timp ce se afla în campus, a efectuat un stagiu pentru Michigan Legislature şi a coordonat Programul Transilvania Political Leadership, împreună cu profesorul Roger Hamlin de la MSU. Programul s-a bazat pe parteneriatul dintre oraşele East Lansing şi Cluj-Napoca şi cele două universităţi ale acestora, Michigan State University şi Universitatea Babeş-Bolyai.

La mai bine de 10 de ani, programul continuă să încurajeze schimburile culturale şi academice, subliniază site-ul MSU.

3 comentarii

digital 11-04-2012 - 10:57

io zic să se mai gîndească bine, băieții ăia înainte de a aplica un titlu,chiar onorific,fiind…..
mă uitam pe frontispiciul admiterii,unde scrie,cam așa:
”BE A SPARTAN!”

iar gândul m-a dus direct la boc în kurul gol!
hahaha!

Valeriu 11-04-2012 - 16:03

Oare suntem noi tampiti sau dobitoci???? …. ori cei din SUA au luat-o pe aratura…. Cum poti sa oferi un titlu onorific de doctor în drept unui corijent in materie, oare chiar nu mai au notiunea de baza a celor care merita sau nu merita????? Fiecare tarisoara are prostii sai, se vede treaba ca nici americani nu duc lipsa de asemenea elemente.

cri-cri 12-04-2012 - 08:57

stirea originala de pe siteul univ din michigan e aici:
http://special.news.msu.edu/green_commencement/boc.php
lasind la o parte ca jumate din justificarile alea nu sunt adevarate (si omitzind ca dl dr. in drept constitutional detine recordul la legi declarate neconstitutional!), titlul ala de doctor nu e stintific …e probabil echivalent la „dr. honoris causa” care se da la politicieni si nevestele lor gen elena ceaushescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult