Acasa Cultura-ReligieCultura Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Credinciosii ortodocsi si catolici sarbatoresc, duminica, Adormirea Maicii Domnului, marcand, potrivit traditiei crestine, ziua in care Fecioara Maria s-a mutat din viata pamanteasca la cer. Sfanta Maria a fost instiintata de trecerea ei la cel vesnice de Arhanghelul Gavriil care i-a spus: “Acestea zice Fiul tau: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare”.

Maica Domnului s-a bucurat si s-a rugat pe Muntele Maslinilor si copacii s-au aplecat in fata ei. S-a intors, apoi, acasa si a pregatit toate cele de ingropare, incredintand, pe vecine ca, mutandu-se in ceruri, nu numai pe ele nu le va uita, ci pe toata lumea o va cerceta si o va ocroti. Si a impartit vaduvelor sarace vesmintele sale. Si a luat, apoi, iertaciune de la toti si, culcandu-se pe pat, a facut rugaciune pentru intarirea lumii si pentru vietuirea in pace. Si, binecuvantand pe toti cei de fata, si-a dat sufletul in mainile Fiului si Dumnezeului ei. Si multe vindecari s-au impartit tuturor celor bolnavi, prin binecuvantarea ei.
Apostolii, care erau raspanditi in lume pentru a propovadui Evanghelia la neamuri, au fost adusi in mod miraculos. Si, incepand Petru cantarea cea de ingropare, Apostolii au ridicat patul si au petrecut, pana la mormant, trupul cel primitor de Dumnezeu. Si, sosind in satul Ghetsimani si asezand in mormant trupul Maicii Domnului, Apostolii au zabovit, acolo, inca trei zile, asteptand pe Apostolul Toma, care din dumnezeiasca randuiala, lipsea. Dorind sa o vada inca o data, Toma i-a convins pe ceilalti Apostoli sa deschida mormantul Maicii Domnului. Atunci Apostolii au descoperit ca trupul Ei nu mai era in mormant. Si, daca s-a deschis, s-au minunat, ca au aflat mormantul fara sfantul ei trup si era numai giulgiul lasat, ca mangaiere si marturie nemincinoasa a mutarii Nascatoarei de Dumnezeu, cu trup cu tot, la ceruri. Mormantul Sfintei Fecioare se afla in Gradina Ghetsimani din Ierusalim. Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului este precedata de 14 zile de post strict, cu exceptia Schimbarii la Fata (6 august), cand e dezlegare la peste.

0 comentariu

sorge 08-06-2010 - 19:41

Nu cumva stie si Basescu ce stie Hrebenciuc ?

Bacauanul 08-06-2010 - 20:36

Toate oalele se spag in capul guvernului Boc,dar cauza trbuie cautata cu cel putin 10 ani in urma,pe cand Hrebenciuc facea cartile la masa guvrnului Nastase,pe cand intreprinderi ce puteau fi modernizate sau vandute erau date la clientele P.S.D.-ULUI ,CA MAI APOI SA AJUNGA LA FIER VECHI,exemplu Fabrica de hartie Letea Bacau,si multe altele.Asa ca nu sunt cu nimic mai prejos ca cei de azi.Golania a condus si conduce Romania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult