Acasa Cultura-ReligieCultura Muzeul Fotbalului din București va fi prezent pentru prima oară la Noaptea Muzeelor

Muzeul Fotbalului din București va fi prezent pentru prima oară la Noaptea Muzeelor

scris de Misu Andrei
19 afisari

Pentru prima oară în istoria evenimentului, fotbalul e prezent la Noaptea Muzeelor, iar asta înseamnă că românii vor descoperi în Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi sute de exponate și colecții rare, unde gazdă le va fi Helmuth Duckadam.

Sâmbătă, 13 mai, programul muzeului va fi prelungit de la ora 20.00 până la 2.00, iar vizitatorii beneficiază de un preț special la intrare, precum și multe alte surprize în magazinul muzeului.

Primul muzeu al fotbalului din Europa de Est funcționează în România, mai exact în Centrul Vechi din București, pe Gabroveni 24 de la 1 noiembrie 2022. O inițiativă privată 100%, Muzeul Fotbalului este certificat de Ministerul Culturii, fiind cel de al doilea muzeu privat din țară din ultimii 115 ani.

Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, pe lângă experiența muzeală, vizitatorii vor putea face fotografii cu eroul Stelei București din finala Cupei Campionilor 1986, pot obține autograful lui și vor asculta poveștile unice ale lui Duckadam chiar lângă mănușile originale cu care a apărat penalty-urile Barcelonei, care vor rămâne la Muzeu pentru o perioadă limitată de timp.

Cele mai valoroase exponate

În International Room: mănușile de legendă purtate de Helmuth Duckadam la Sevilla 1986, tricoul lui Majearu din finala Cupei Campionilor cucerită de Steaua, setul de ceremonie pregătit de Barcelona care se visa triumfătoare sau evoluția mingii de fotbal de la Campionatul Mondial din 1930 până în prezent;

În Experience Room: de la tricoul purtat de Maradona la Barcelona până la cel al lui Ronaldo de la Real Madrid, plus cel al Argentinei cu autografele lui Messi, Augero ori Mascherano! Dar și tricourile lui Zlatan Ibrahimovici, Roberto Baggio, Kluivert, Baresi, Desailly, Maldini și multe alte legende ale fotbalului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult