Acasa Cultura-ReligieCultura Muzeul Naţional de Istorie: Expoziţia “Tezaur Istoric” redeschisă

Muzeul Naţional de Istorie: Expoziţia “Tezaur Istoric” redeschisă

scris de Stefan Galai
10 afisari

Expoziţia permanentă “Tezaur Istoric” de la Muzeul Naţional de Istorie a României, care a fost închisă pe data de 28 februarie 2012, a fost redeschisă, miercuri, 11 aprilie.

Tezaur Istoric - MNIR 2012

Tezaur Istoric - MNIR 2012

În cadrul expoziţiei, publicul poate vedea, printre altele, superbele tezaure princiare getice de la Agighiol, Peretu, Poroina şi Craiova (sec. IV a. C.), tezaurele dacice de la Sâncrăieni, Surcea, Coada Malului, Herăstrău şi Senereuş (Sec. II-I a. C.) sau tezaurele de la Coşoveni (sec. V-VII p. C.), potrivit paginii de internet a muzeului mnir.ro.

De asemenea, în cadrul expoziţiei „Tezaur Istoric”, sunt expuse şi câteva capodopere ale artei metalului preţios din epoca modernă. Printre acestea se numără o rafinată fructieră, donată de regina Victoria a Marii Britanii cu ocazia căsătoriei nepoatei sale Maria, cu Ferdinand, principele moştenitor al României, o altă elegantă şi rafinată fructieră realizată pentru Casa Regală a României de către marele bijutier german Paul Telge şi un set de birou şi două casete de argint care au aparţinut reginei Maria.

“Tezaurul Istoric”, cea mai importantă expoziţie a Muzeului Naţional de Istorie a României accesibilă publicului, a fost închisă în perioada 28 februarie-11 aprilie 2012 pentru lucrări de refacere şi modernizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult