Acasa Cultura-ReligieCultura Nicolaescu isi regizeaza propria moarte

Nicolaescu isi regizeaza propria moarte

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Sergiu Nicolaescu si-a propus ca, pina la sfirsitul vietii, sa mai faca un singur film, film care va cobori cortina pentru vecie. Reporterii “National” au reusit sa afle, in urma unui interviu in exclusivitate, cele mai de taina ginduri ale regizorului in varsta de 80 de ani. Raspunsurile cineastului au fost de-a dreptul cutremuratoare.

Dupa o viata in care a vazut aproape totul, Sergiu Nicolaescu traieste o batrinete bintuita de fantasmele trecutului. Implicat intr-un proiect legislativ ce are ca scop revigorarea domeniului cinematografic, regizorul mai vrea sa turneze si un ultim film. Cel in care isi imagineaza, parca, propria moarte.

“In aceasta pelicula e vorba de un fel de concluzie, pe care o trag eu, acum, la sfirsitul vietii. Este punctul de vedere pe care il am astazi asupra trecutului”, a marturisit maestrul reporterilor National. Scenariul peliculei are in prim-plan un batran de 80 de ani (varsta exacta a lui Sergiu Nicolaescu, n.r.) care isi traieste ultimele clipe de viata.

“Individul acesta se trezeste de dimineata si, in timp ce se barbiereste, se intreaba cine este cel pe care il zareste in oglinda”, spune regizorul, lasand sa se inteleaga ca acesta este momentul in care personajul sau ia decizia de a se sinucide. “Mai departe, batranul coboara la metrou, ia un tren fara o destinatie precisa. Aici el intalneste o serie de indivizi. Unii il recunosc, altii habar nu au de el. Privind la ei, cum urca si coboara din tren, batranul isi retraieste propria viata”, mai dezvaluie cineastul din secretele ultimului sau film. Marturisirile ce au urmat au fost de-a dreptul delirante. “Finalul acestui film, cu care eu ma identific, il vad in felul urmator: batranul ajunge la capat de linie. Cind ajunge la suprafata, zareste o cladire din asta superba, inalta, cu douazeci si ceva de etaje, pe aici pe undeva (regizorul a indicat cladirea Televiziunii Romane, n.r.). Se urca in cladirea aia si ia liftul. Tot asa, intra si ies oameni si mai are si cu astia o discutie, doua. Se urca pe acoperis si… se duce la margine… zambeste si se arunca in gol. Gata! Atat am avut de spus”, a marturisit Sergiu Nicolaescu reporterilor “National”. Mai mult, maestrul crede ca sfirsitul sau nu este departe. “Cat mai am de trait. Un an. Pe mine personal nu ma incalzeste cu nimic daca ii pare rau cuiva sau nu ca nu mai sunt. Realitatea e ca nu imi mai doresc decat sa mai fac un film”, s-a confesat Sergiu Nicolaescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult