Acasa Cultura-ReligieCultura Noaptea Albă a Galeriilor pe 10 iunie

Noaptea Albă a Galeriilor pe 10 iunie

scris de A.B.
0 afisari

Un număr de 54 de galerii şi spaţii alternative bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii să petreacă o noapte de neuitat, în 10 iunie, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor/NAG.

noaptea_alba_a_galeriilor

foto: Agerpres

Expoziţii, performance-uri, muzica contemporană, teatrul, diversitatea spaţiilor în rândul cărora se regăsesc galerii cu un portofoliu important de artişti români, dar şi galerii aflate la primele evenimente, spaţii alternative, instituţii care pentru o noapte devin galerii de artă, ateliere sau intervenţii ale artiştilor în spaţiul urban – toate acestea formează harta NAG.

Potrivit organizatorilor, citaţi de Agerpres, creşterea interesului faţă de acest eveniment este demonstrată atât de numărul în creştere al publicului, cât şi de numărul de participanţi tot mai numeros în programul NAG.

În ultimii cinci ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane şi a tinerilor artişti, prima ediţie având loc în 2007 şi fiind, după Noaptea Albă a Muzeelor, al doilea eveniment cultural desfăşurat pe durata unei nopţi din România.

La cea de-a cincea ediţie organizatorii au extins acest eveniment şi în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural din România cu o dezvoltare spectaculoasă, oraş care a reunit pentru această primă ediţie locală 12 locuri de pe harta NAG.

Pentru ediţiile viitoare ale NAG vor fi implicate în acest eveniment şi alte oraşe din România pentru a ajuta la promovarea artei contemporane şi a tinerilor artişti români.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult