Acasa Cultura-ReligieCultura „Nomadland”, „Borat” și „The Crown”, marii câștigători ai Globurilor de Aur 2021

„Nomadland”, „Borat” și „The Crown”, marii câștigători ai Globurilor de Aur 2021

scris de Misu Andrei
103 Afisari

Filmele de lungmetraj „Nomadland” și „Borat Subsequent Moviefilm” sunt marile câștigătoare ale ediției din acest an a premiilor Globul de Aur. „Nomadland”, un film în care actrița principală Frances McDormand joacă rolul unei femei fără adăpost aflată într-o călăîtorie în Vestul Statelor Unite, a câștigat cel mai important trofeu al serii – premiul pentru cel mai bun film dramatic. „Borat Subsequent Moviefilm”, continuarea filmului de succes „Borat”, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la categoria comedie/musical. La categoria televiziune, „The Crown” a fost desemnat cel mai bun serial-dramă, informează BBC.

„Nomadland” a câștigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun regizor – Chloe Zhao, în vreme ce serialul „The Crown” a obținut, în total, patru Globuri de Aur: cel mai bun serial, cel mai bun actor într-un serial-dramă (Josh O’Connor), cea mai bună actriță (Emma Corrin) și cea mai bună actriță într-un rol secundar (Gillian Anderson).

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, organizată în format virtual în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, a fost deschisă de actriţele Amy Poehler şi Tina Fey, în calitate de gazde ale galei, printr-un duplex realizat din Los Angeles şi New York, informează Agerpres.

Cea de-a 78-a ediție a acestei gale a fost una fără şampanie şi fără covorul roşu. Cele mai multe dintre starurile nominalizate au fost nevoite să se mulţumească cu primirea trofeelor într-o manieră virtuală, din confortul locuinţelor lor. Unele dintre vedete au anunţat totuşi că îşi vor deschide mini-barurile, pentru a respecta astfel tradiţia unei gale care, de obicei, se desfăşoară într-un format mai puţin formal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult