Acasa Cultura-ReligieCultura Nou scandal între RCS&RDS și Realitatea, pe tema The Money Channel

Nou scandal între RCS&RDS și Realitatea, pe tema The Money Channel

scris de C.S.
0 afisari

RCS&RDS a întrerupt ridicarea semnalului The Money Channel la satelit, invocând neplata unor creanţe. Realitatea Media, care deţine licenţa televiziunii, spune că şi-a achitat obligaţiile. Rezultatul? Un nou scandal.

Un nou scandal s-a iscat între RCS&RDS și Realitatea Media.

Potrivit unor informaţii discutate în şedinţa CNA de marţi, semnalul The Money Channel nu mai este ridicat la satelit de două luni, fapt pentru care televiziunea nu respectă licenţa audiovizuală pe care emite. De asemenea, din cauză că nu a emis pe satelit, The Money Channel riscă să îi fie retrasă licenţa audiovizuală.

Licenţa audiovizuală cu difuzare prin satelit pentru televiziunea de business The Money Channel a fost acordată de CNA societăţii Realitatea Media SA pe 1 martie 2006.

RCS&RDS a pus la dispoziţia CNA o adresă din 22 octombrie 2013, prin care a somat SC Geopol International SRL că îşi rezervă dreptul de a supenda furnizarea serviciilor de ridicare la satelit a semnalului The Money Channel „pentru neplata unor creanţe”.

Laura Georgescu, președintele CNA, a spus că Realitatea Media a transmis la CNA chitanţe că ar fi făcut plata către RCS&RDS, dar „chitanţele depuse sunt între Realitatea Media şi RCS, nu între Geopol şi RCS”.

Reprezentanţii CNA s-au deplasat la sediul studioului The Money Channel, situat într-un imobil din Calea Floreasca, din Bucureşti, unde au discutat cu directorul tehnic, Vladimir Bogdănescu, care a spus că nu cunoştea situaţia referitoare la emisia pe satelit a programului televiziunii. Vladimir Bogdănescu a declarat că programul The Money Channel este realizat în studio şi transmis prin fibră optică până la sediul SC Realitatea Media SA din şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

„Ridicarea la satelit nu s-a oprit din motive tehnice, ci financiare”, a spus, la rândul său, Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS.

Pe de altă parte, membrul CNA Narcisa Iorga a spus că difuzarea programului The Money Channel s-a respectat întocmai, chiar dacă modalitatea de difuzare nu a fost pe satelit, ci pe fibră optică.

În cele din urmă, discuţiile cu privire la acest subiect au fost amânate şi vor fi reluate de membrii CNA într-o şedinţă viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult