Acasa Cultura-ReligieCultura Noua carte a istoricului Lucian Boia: „Suveranii României. Monarhia o soluție?”

Noua carte a istoricului Lucian Boia: „Suveranii României. Monarhia o soluție?”

scris de A.P.
19 afisari

Istoricul Lucian Boia și-a prezentat noua carte „Suveranii României. Monarhia o soluție?”. Volumul a fost lansat sâmbătă la librăria Humanitas de la Cișmigiu. 

Noua carte a istoricului Lucian Boia.

Noua carte a istoricului Lucian Boia.

Autorul a declarat că cea mai nouă carte a sa cuprinde „un dosar al monarhiei românești” care prinde între coperțile lui opt decenii din istoria României.”Am adunat în paginile acestei cărți tot ce mi s-a părut esențial în ‘dosarul monarhiei’, de la fondarea dinastiei și până astăzi”, a afirmat Lucian Boia.

El a spus că pentru a scrie o carte trebuie „neapărat să se atașeze de subiect”. „Pur și simplu încolțește un subiect în mine și apoi tot crește, mă invadează, și nu mă lasă. Trebuie neapărat să scriu cartea respectivă. Asta este explicația pentru cărțile mele”, a declarat Lucian Boia.

Autorul a precizat că volumul „Suveranii României. Monarhia o soluție?” nu a scris-o ca să apere vreo cauză monarhică sau republicană. „N-am avut un motiv partizan”, a precizat Boia.

Lucian Boia a anunțat la lansarea noului său volum, în premieră, că a început deja să scrie la următoarea carte, una pentru care nu are încă titlul. „Am început deja să scriu la altă carte, nu am încă titlul. E vorba de România ca stat național, conceptul de stat național unitar, raportul românilor cu străinii, cu minoritățile”, a spus Lucian Boia.

Cartea „Suveranii României. Monarhia o soluție?” poate fi găsită în librăriile Humanitas la prețul de 24 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult