Acasa Cultura-ReligieCultura O importanta retrospectiva la Galeria Dialog

O importanta retrospectiva la Galeria Dialog

scris de Ziua Veche
17 afisari

O expozitie retrospectiva a Simonei Vasiliu Chintila (iunie-iulie,2010), a fost deschisa de curand la Galeria Dialog (din incinta Primariei sectorului 2), la un an de la disparitia artistei. Curatorul galeriei, Ruxandra Garofeanu, si fiul regretatei pictorite, Matei Chintila, grafician stabilit de ani buni in Germania, au reunit pe simezele salii picturi, desene si tehnici mixte,  rod a cincizeci de ani de creatie ai Simonei Vasiliu Chintila.

Un excurs asupra unei opere vizuale caracterizata printr-un profesionalism riguros si o cromatica rafinata, cerebrala. Artista a trait si a lucrat retrasa, decenii de-a rindul,  in atelierul ei, poate si dintr-un sentiment acut, sacrificial, de a nu stirbi nimic din recunoasterea unanima a lui Spiru Chintila, pictorul alaturi de care a trait intreaga viata. in contextul de fata,  trebuie amintit si Andrei Chintila, fiul disparut nemeritat de devreme acum citiva ani, artist care a lasat de asemenea un impresionant numar de lucrari ce arata o personalitate innoitoare, in continua expansiune a formularilor de limbaj.

Revenind la expozitia Simonei Vasiliu Chintila,  care se “inchide” ca un cerc perfect, cu o ultima lucrare neterminata, expusa  pe sevaletul artistei, lucrarile (compozitii, peisaje, portrete, naturi, unele din perioada studentiei), atesta o natura meditativa, extrem de atenta la nuantele de limbaj, si foarte clar structurata pe muzicaltatea retinuta. Exceptionala gama de culori reci, pe care artista a stapinit-o cu fin mestesug.


0 comentariu

pompiliu bota 06-06-2010 - 13:44

Acest individ care se crede antrenor, face buba când dă în minge! Cum ar putea el să îi explice lui Mutu o schemă de atac? De fapt, tatăl – Strălucentori de Nord – avea o singură schemă de gol: ,,Toate mingile pe Cămătaru!” Du-te Lucică şi lasă fotbaliştii să se ocupe de echipa ţării!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult