Acasa Cultura-ReligieCultura O moschee se va inalta langa Ground Zero

O moschee se va inalta langa Ground Zero

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Controversatele planuri de constructie a unui centru al comunitatii musulmane si a unei moschei in apropiere de Ground Zero, locul turnurilor gemene prabusite la 11 septembrie 2001 in urma unor atacuri teroriste, se vor materializa, titreaza Daily Telegraph, in editia sa de marti.

Pentru constructia moscheei este necesara demolarea unei cladiri in stil victorian, apobarea fiind obtinuta. Noua cladire, Cordoba House, va avea 13 nivele, va include un amfiteatru cu 500 locuri si o incapere de rugaciune. Protestatarii, incepand cu politicienii republicani si Sarah Palin, fostul guvernator al Alaskai, si pana la diferitele grupuri evreiesti, s-au plans ca aceasta cladire este prea aproape de locul unde World Trade Center, distrus in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Sarah Palin a lansat luna trecuta un apel pe contul sau de Twitter: „Iubitori de pace musulmani, va rog intelegeti, moscheea este o provocare nenecesara; injunghie inimile. Va rog respingeti planurile in interesul vindecarii”, arata cotidianul citat. Oponentii au mai intrebat care ar fi ratiunile unui astfel de proiect, punctand astfel remarcile liderului Feisal Abdul Rauf care a afirmat ca politicile Statelor Unite au contribuit la crima de la 11 septembrie, noteaza Daily Telegraph.

Aceeasi oponenti ai proiectului au sugerat ca cele 100 milioane de dolari, la cat este estimata construirea Cordoba House, ar putea proveni de la grupurile extremiste musulmane sau de la guverne straine. Initiatorii proiectului au insistat ca acesta va fi doar un spatiu pentru musulmanii moderati si ar putea include o capela interconfesionala. Sharif El-Gamal, directorul executiv al SoHo Properties, proiectantul Casei Cordoba, spune ca aceasta constructie nu va avea minarete si se va incadra in actualul bloc arhitectural care reprezinta si care reprezinta „un vis american pe care atat de multi il impartasesc”, mai scrie cotidianul britanic. Michael Bloomberg, primarul New York-ului, a sustinut proiectul, argumentand ca blocarea acestuia ar fi ne-americana.

0 comentariu

pompiliu bota 08-06-2010 - 14:19

De fapt mai bine fără el! A defilat la braţ cu Ion Iliescu în plină campanie electorală! Este un jurist de tip bolşevic care nu poate înţelege nici Constituţia nici tratatele internaţionale. Se pronunţă pentru dictatura din avocatură şi nu poate să înţeleagă că baroul său Dolj s-a desfiinţat acum 62 de ani prin Legea nr.3/1948!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult