Acasa Cultura-ReligieCultura O românca a primit premiul ştiinţific Amelia Earhart

O românca a primit premiul ştiinţific Amelia Earhart

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Doctoranda Georgia Deaconu, de la Universitatea din Toulouse, a primit din partea Zonta Internaţional premiul ştiinţific anual Amelia Earhart.

Amelia Earhart - prima femeie care a realizat un zbor transatlantic

Importanta distincţie primită de Georgia Deaconu, a fost atribuită româncei pentru cercetările sale cu privire la autonomia de ghidare a sateliţilor în întâlnire orbitală. Conform Agerpres, românca pregăteşte o teză de doctorat la Universitatea din Toulouse III – Paul Sabatier, în cadrul laboratorului de analiză şi arhitectură a sistemelor din Centrul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică, într-o echipă cofinanţată de Centrul naţional de studii spaţiale franceze şi Astrium.

Amelia Mary Earhart – Vezi cine survolează Google (video)

Premiul oferit de Zonta Internaţional recompensează anual tinere femei pentru excelenţă în lucrările lor în ştiinţă şi inginerie legate de domeniul aeronautic şi spaţial. Zonta International, prezent în 68 de ţări, lucrează pentru a îmbunătăţi emanciparea femeilor acţionând asupra dezvoltării statutului lor legal, juridic şi social, accesului lor la cultură, educaţie şi sănătate.

Amelia Earhart a fost un pioner în aviație și o militantă angajată pentru drepturile femeii. Ea a atras asupra ei atenția presei internaționale la data de 17 – 18 iunie 1928, când a fost prima femeie care traversează cu avionul Oceanul Atlantic, fiind numită„femeia anului” şi devenind astfel un idol feminin.

1 comentariu

jose 19-06-2012 - 11:56

asta e romania cand se vorbeste de o valoare putini sunt cei care sa o laude sa se mandreasca cu faptul ca e roman in schimb cand apare o stire despre tigani ,fitze….mai stiu eu ce se face coada …..ca la oferta supermarket din moldova

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult