Acasa Cultura-ReligieCultura Olanda, supărată pe UE: Noi condiţii de acordare a burselor pentru studenţi

Olanda, supărată pe UE: Noi condiţii de acordare a burselor pentru studenţi

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Olanda modifică condiţiile pentru acordarea de burse de studii studenţilor proveniţi din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

studentMinistrul adjunct al educaţiei din Olanda, Halbe Zijlstra, a declarat că studenţii din celelalte state ale Uniunii Europene nu se vor mai califica pentru o bursă de studii olandeză decât dacă vor lucra cel puţin 14 ore pe săptămână, informează Moldpres.

Aceasta este o modificare semnificativă, pentru că în prezent, studenţii din UE pot aplica pentru o bursă de aproximativ 266 euro pe lună în Olanda dacă muncesc cel puţin 8 ore pe săptămână.

„Un student european care lucrează doar opt ore pe săptămână nu trebuie să beneficieze de toate privilegiile unui angajat. Nu cred că este corect să-i ţinem pe studenţii străini în puf, în timp ce olandezilor le cerem să facă sacrificii”, a afirmat Zijlstra într-o declaraţie în faţa parlamentarilor.

1 comentariu

ceocan 13-03-2012 - 18:49

„Suparare” ??? Ciudata interpretare aunei masuri logice: daca studentii Olandezi trebuie sa lucreze 14 ore pe saptamina….de ar fi scutiti studentii straini ????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult