Acasa Cultura-ReligieCultura Olimpicii internaționali la matematică și fizică, în vizită la Palatul Victoria

Olimpicii internaționali la matematică și fizică, în vizită la Palatul Victoria

scris de Misu Andrei
47 Afisari

Elevii care au făcut performanțe la olimpiadele internaționale de matematică și fizică, organizată în Japonia, au vizitat marți, 18 iulie, Palatul Victoria. Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevi, subliniind că nu ar trebui să uite că România are nevoie de oameni ca ei.

Elevii români care au obținut recent performanțe la Olimpiadele Internaționale de Matematică și Fizică și profesorii lor au fost astăzi oaspeții premierului Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria”, a anunțat Executivul într-un comunicat de presă.

Premierul României „i-a felicitat pe tinerii români și pe coordonatorii lor pentru rezultatele de excepție, mulțumită cărora România s-a clasat la Olimpiada Internațională de Matematică pe primul loc în Europa și pe locul patru la nivel internațional, iar la Olimpiada Internațională de Fizică pe primul loc în Europa și pe locul trei la nivel mondial”.

„Sunteți mândrie a generației voastre, a școlii românești și a întregii țări! Prin rezultatele voastre de excepție dovediți că munca serioasă, dedicarea și talentul duc către performanță și deschid oportunități pentru viitoarea voastră carieră. Vă încurajez să vă urmați visul și, indiferent unde vă veți decide să continuați studiile, să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi. Calde felicitări vouă, profesorilor coordonatori și familiilor care au oferit întreaga susținere de care aveți nevoie pentru a performa”, le-a transmis copiiilor premierul Marcel Ciolacu.

În perioada 3-13 iulie 2023 a avut loc cea de-a 64-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia. Potrivit sursei citate, a această competiție au obținut medalii de aur David-Andrei Anghel, cu maximum de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București, iar medalie de argint Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică București.

În perioada 10-17 iulie 2023 s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Fizică tot în Japonia, iar la această competiție au obținut medalii de aur Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și de argint Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult