Acasa Cultura-ReligieCultura ONB: Premierele și programul noii stagiuni

ONB: Premierele și programul noii stagiuni

scris de Z.V.
7 afisari

Baletul „La Sylphide” în coregrafia lui Johan Kobborg și opera „Rigoletto” în regia lui Stephen Barlow se numără printre cele mai importante premiere în noua stagiune a Operei Naționale București.

ONB: Premierele și programul noii stagiuni

După spectacolele susținute în Festivalul Internațional „George Enescu”, Opera Națională București pregătește deschiderea stagiunii 2013-2014, ce va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 19,00, cu spectacolul „Otello” de Giuseppe Verdi, cea mai recentă premieră a instituției. Noua stagiune a Operei Naționale București se anunță mai mult decât generoasă pentru public. Astfel, pe lângă titlurile deja intrate în repertoriu, iubitorii de operă și balet vor avea parte de premiere, invitați de marcă, evenimente speciale, concerte și recitaluri, aniversări ale unor mari cântăreți și ale unor compozitori celebri, lansări de carte, întâlniri și dezbateri, proiecte educaționale. „Deschiderea stagiunii este un nou început, dar, în același timp, o dovadă a perenității teatrului liric. Pregătim noua haină a Operei pe dinăuntru și pe dinafară. Deși pentru o perioadă de timp clădirea teatrului se va afla în reconstrucție, pe scenă calitatea artistică a multor spectacole va putea fi comparată cu cea din marile teatre din lume. Printre artiștii celebri care vor păși pe scena noastră în această nouă stagiune se numără regizorul britanic Stephen Barlow, coregraful Johan Kobborg, tenorul Marcello Giordani”, a declarat directorul general al Operei Naționale București, Răzvan Ioan Dincă, pentru Agerpres.

În luna decembrie, coregraful Johan Kobborg, care a fost mult timp prim-solist al Companiei Regale de Balet de la Covent Garden (Londra), partenerul celebrei balerine de origine română Alina Cojocaru, va pune în scenă baletul „La Sylphide„, pe muzica lui Herman Severin Lřvenskiold. Tot în luna cadourilor, Opera Națională București va marca semicentenarul Paul Constantinescu și va readuce pe scenă după mai mulți ani de pauză opera „Faust” de Charles Gounod, în regia regretatului maestru Alexandru Tocilescu.

Marea surpriză a anului 2014 o reprezintă premiera operei Rigoletto„, în regia lui Stephen Barlow, unul dintre cei mai mari regizori de operă din lume, și scenografia lui Yannis Thavoris. Urmează revenirea în repertoriu a baletului ‘Femei’ în coregrafia lui Gheorghe Iancu, sărbătorirea inaugurării clădirii Operei prin organizarea celei dintâi ediții a Balului Operei (fragmente din opera „Dama de pică” de Piotr Ilici Ceaikovski, primul spectacol prezentat în actuala clădire), premiera operei „Tosca” de Giacomo Puccini, cu participarea tenorului Marcello Giordani (unul dintre soliștii invitați frecvent pe scena Metropolitan Opera din New York), și, în luna iunie, cea de-a doua ediție a Concursului Internațional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”.

Nu sunt uitați nici micii spectatori: aceștia vor avea parte de revenirea baletului „Cenușăreasa” de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Mihai Babușka, și a operei pentru copii „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, precum și de numeroase ateliere tematice, cursuri și alte activități interactive special concepute pentru aceștia. Biletele vor putea fi achiziționate direct de la Casa de bilete a Operei Naționale București, de luni până duminică, între orele 9,00-13,00 și 15,00-19,00, precum și online.

3 comentarii

IngerAlbastru 07-10-2013 - 11:51

No, mereeti no, in tzoalele din anii trecuti la specatacol ca tot nu intelegeti nimic degeaba-mi sterge postarea redactia ca hainele la expunere conteaza nu ce jerpelit rus va canta arii sau altcineva!!! Pe multe hainele sint rancezite ca nu le spala niciodata si a transpirat de zeci de ani cu ele … pfui … evit aglomeratia!!!

IngerAlbastru 07-10-2013 - 11:54

Ziceam in atentia doamnelor sa se innoiasca pentru sezon cu toate alea ca s-a schimbat moda de anul trecut atit in rochii cat si machiaj, pantofi, posetute sau esarfe!!! blanuri sau cape, cine ce are … N-am idee de ce mi s-a sters aceste randuri, poate ca nu le convine ca am amintit rujul ieftin foarte rosu care curge deja dupa primul cuvant pronuntat!!!

IngerAlbastru 08-10-2013 - 06:55

Nu v-ati luat abonamentele inca doamnelor si domnilor la programele teatrale???
Va fi cel mai bun sezon toamna asta, ar fi pacat sa pierdeti piesele in noua distributie, cu haine/costume noi. Vine si Marcello din New York, trebuie sa va lustruiti pantofii macar pentru a scoate nevestele din casa sa admire pe italianul!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult